Havza Belediyesinin Çevre Düzenleme Çalışmaları

Havza Belediyesi Park ve Bahçeler Şefliği tarafından ilçede 22 bin çiçek dikileceği belirtildi.

Çalışmalar kapsamında ilçe merkezinde bulunan 20 parkta, caddelerde bulunan refüjler ile Samsun Ankara kara yolu üst geçidinde çevre düzenlemesi yapılacağı bildirildi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, yaklaşan termal turizm sezonu öncesi çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

İkiz, "Göreve geldiğimiz günden beri orta refüjlerde, kavşaklarda, okul bahçelerinde, meydanlarda, caddelerimizde farklı farklı ağaç çeşitleri ve çiçekler dikerek yeşil bir Havza için çalıştık. İlçemizdeki yeşil dokuyu artırmak, şehrin daha rahat nefes almasını sağlamak amacı ile çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl yapılan çalışmalarımızda 10 farklı türde 22 bin çiçek kullanılacak. Yeşillendirme çalışmalarımız şehrimizin ihtiyaç duyduğu her yerde devam edecek. Şehrimizin her alanında, başınızı kaldırdığınızda gördüğünüz yeşil dokunun kaybolmaması ve büyüklerimizin bıraktığı bu mirası, bizlerin de yarınlara bırakabilmemiz için yeşil bir Havza için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

İkiz, Havza için daha yeşil bir çevre için vatandaşlardan çalışmaları desteklemelerini ve yeşil alanları korumalarını istedi.
Kaynak: AA