Çorum'da Eğitime Destek Faaliyetleri

Osmancık ilçesinde yapımı tamamlanan bir ilkokul, bir ortaokul ve güreş salonunun açılışı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Güney Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 18 derslikli İnönü Zaferi İlkokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, eğitim alanında önemli dönüşümler gerçekleştirildiği belirterek, fiziki yatırımların yanı sıra alt yapı çalışmalarının da giderek arttığını söyledi.

Okullarda ileri teknoloji eğitim araçlarının kullanılmaya başlandığını ifade eden Büyük, "Artık kara tahtadan etkileşimli tahtalara, tablet bilgisayarlara geçmiş bulunmaktayız. Bu dönüşümle birlikte okullarımızın fiziki koşulları da iyileşmektedir. Artık tek katlı, yetersiz binalar yerine modern imkanlara sahip binalarda eğitime devam etmekteyiz. Osmancık ilçemizde inşa edilen 2 yeni okulumuz da fiziki olarak modern imkanlara sahiptir" diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı da Osmancık ilçesinde eğitim alanında önemli yatımlar yapıldığını vurgulayarak, açılışı yapılacak okulların yanı sıra 18 derslikli bir okul ile 200 kişilik bir pansiyonun inşaatının da devam ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Sabri Başköy, Milletvekili Bağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, Kaymakam Sezgin Üçüncü ve Belediye Başkanı Hamza Karataş ile öğretmenlerin katılımıyla okulun açılışı yapıldı.
Törenin ardından, hayırsever iş adamı Rıfat Göbel tarafından Koyunbaba Mahallesi'nde yaptırılan 18 derslikli Meliha-Rıfat Göbel Ortaokulu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Güney Mahallesi'nde yaptırılan Güreş Salonu'nun da açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA