Çanakkale 1915 Gezici Müzesi

Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açılan gezici müzenin açılışında konuşan Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi Sorumlusu Tarihçi-Yazar Ahmet Uslu, Çanakkale'yi gezemeyenler için başlatılan proje kapsamında yaklaşık 30 ili dolaştıklarını belirterek, Türkiye'nin tüm illerine gideceklerini söyledi. Uslu, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'nin bir hafta boyunca Manisa'da olacağını ve vatandaşlar tarafından gezilebileceğini söyledi.

Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ise, konuşmasında Çanakkale ruhuna dikkat çekerek, her gencin tarihi hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi.

Basın-Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Deniz Dev de, Çanakkale Zaferi'nin 100| Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında gezici müzenin tertip edildiğini bildirerek, müzenin "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganı ile yola çıktığını kaydetti.

Dev, 2015 yılına kadar Anadolu'yu dolaşacak olan gezici müzenin amacının Çanakkale Ruhu'nu pekiştirmeyi olduğunu dile getirerek 2014 yılı sonuna kadar 60 ili gezeceğini bildirdi.
Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü işbirliği ile başlattığı ve 9-15 Haziran tarihlerinde ziyarete edilebilecek müzede, Çanakkale Muharebeleri sırasında kullanılan 4 bin civarındaki askeri malzeme (top mermileri, el bombaları, havada çarpışan mermiler, mataralar, silahlar, üniformalar ve bazı komutanlara ait şahsi eşyalar vb.) sergileniyor..
Müzesi'nin açılışına Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Basın-Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Deniz Dev, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Basın-Yayın ve Enformasyon Manisa İl Müdürü Kenan Tokgöz katıldı.


Kaynak: AA