Ak Parti Kars Milletvekilleri Karayolları Bölge Müdürlüğü Tarafından Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere geldikleri Kars’ta merkezi hükümet tarafından yapılan çalışmaları yerinde görerek, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.


AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, yapımına geçen yıl başlanan, Mihralibey Köprüsü çalışmalarını yerinde görerek, çalışmalar hakkında Karayolları Bölge Müdürü İnşaat Mühendisi Turan Yılmaz’dan bilgiler aldı.

Mihralibey Köprüsü’nun kısa sürede tamamlanacağını belirten milletvekili Ahmet Arsalan, merkezi hükümetin Kars’a desteklerinin devam ettiğini söyledi.

Ahmet Arslan, “Şehrin muhtelif yerlerinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapılan çalışmaları yerinde hem inceledik. Hem de bölge müdürümüz ile birlikte arkadaşlardan bilgi aldık. Nihayetinde bölge müdürümüz ile birlikte değerlendirme yaptık. Kars için en önemli projelerden biri şuan üzerinde bulunduğumuz Mihralibey Köprüsü’ydü. Zira Mihralibey Köprüsü’nün gidiş-geliş ikişer şeritli olarak birbirinden ayrılması emininiz ki şehrimize bir değer katacak. Havaalnından başlayarak şehir merkezine gelen Gaffar Okkan Bulvarı, İsmail Aytemiz Bulvarı, Ardahan yolu diye bilenen Hüseyin Atak Bulvarı ve Sanayi Yolu bu dört yol şehrin ana arterleri ve gerçekten şehrin çehresini değiştiren Kars’ı adeta şehir hüviyetine kavuşturan yollar. Bölge müdürümüz dört işi en ince ayrıntılarına kadar takip ediyor. Çok önemsediğimizi her zaman söyledik. Tekrar söylüyoruz. Diğer yollarda işlerin bitme aşamasına gelmiş olması, bu sene köprünün ikinci tarafının da baya yoğun çalışmayla bitirilme aşamasına getirilmiş olması gerçekten bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bunun davamında özellikle Sanayi yolu, bu yollar tabi ki aşınma seviyesine getirildikten sonra nihai aşınma tabakası denilen asfalt atılacak. Ve inşallah o asfalta atıldığı zaman yaklaşık 20 yıl tekrar bu asfaltlara el vurulmayacak. Bu sadece Kars için değil, bölgemiz içinde belki bir ilk olacak. Bir asfalt dökülecek ki, o asfalta 20 yıl boyunca artık tekrar dokunulmasın. Bu işi çok çok önemsediğimizi, zaten hep söyledik. Bu konuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü bize destek veriyorlar. Bu destekler devam ediyor. İlave ödenek ihtiyacı var. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki özellikle Kars’a yapılan yatırımlarla ilgili ilave ödenek bulma konusunda biz bugüne kadar sıkıntı yaşamadık bugünden sonrada sıkıntı yaşamayacağız. Ve inşallah bu köprü biter insanımızda çok daha modern şekilde köprüyü ve şehrin girişini kullanır. Kars’ta layık olduğu hizmetleri yine merkezi hükümet marifetiyle almaya devam eder” dedi.

Kars’taki dönüşüm özellikle Bölge Müdürlüğü’nün 42 yıl aradan sonra bir Bölge Müdürlüğü’nün açılmasıyla başladığına dikkat çeken Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Biz bundan umutlandık. Ve gördük ki, sağ olsun bölge müdürlerimiz,önceki müdürümüzde,şimdiki bölge müdürümüz de ekibiyle beraber emek verenler, bu bizim beklentimizi haklı çıkaracak şekilde Kars’ın hemen hemen her tarafında şuanda üzerinde bulunduğumuz Mihralibey’in dışında ilçeler arasındaki yollarda şehrin içerindeki ana arterlerde ciddi bir, tabiri caizse seferberlik boyutunda bir çalışma var. Bu Bölge Müdürlüğü’nün önemli bir katkısı bize. Merkezi hükümetin katkısı Kars’a eskiden olduğu gibi devam edecek. Bazen şöyle şeyler duyuyoruz özlüyoruz. ‘İşte belediye Kars’ta değişti, bunlarda bir sıkıntı olacak’ asla burada kimse belediye bir hizmet yapmıyor. Kars halkına yapıyor. Burada yaşayan insana yapılıyor. Ulaşamadığınız yer insanların gitmek istediği yer değil. Hele ki bu devirde artık hükümetin son 12 yıllık icraatlarıyla beraber Türkiye’de ulaşamadığınız yer kavramı zaten kayboldu, kalktı. Konforlu ve rahat ulaşamadığınız yer kavramı sadece belli noktalarda kalmış olabilir. Onu şuanda çözüyoruz. Kars artık her manada şehirlerarası yollarda olsun, ilçelerle şehrin bağlantıları olsun, şehrin ana arterleri yani Karayolları sorumluluk alanındaki alanlarda ciddi bir iyileştirme görülüyor. Bu hız devam edecek. Bizde bundan son derece mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Mihralibey Köprüsü üzerinde çalışan işçilerle de sohbet eden Milletvekilleri, köprünün kısa sürede açılacağının müjdesini verdiler. AK Parti Milletvekillerine Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, İl Yönetiminden Ali Karadeniz, Şahin Aydın, bir önceki dönem AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yargıç Harmankaya ve partililer eşlik etti.
Kaynak: İHA