Başkan Gümrükçüoğlu Açıklaması

Trabzon’daki belediyeler başta olmak üzere, aralarında tüccar, esnaf, çiftçi ve memurlarında bulunduğu toplam 812 ortağı olan KASTAŞ’ın kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler Trabzon bir otelde gerçekleştirilen akşam yemeği ile son buldu.

Başkan Gümrükçüoğlu Açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Yönetim Kurulu başkanlığını yürüttüğü KASTAŞ’ın, 37. kuruluş yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanırken Trabzon’da görev yaptıkları dönemlerde KASTAŞ’ın ayakta kalabilmesi için yoğun mücadele sarf eden Trabzon eski valileri Yılmaz Ergun ve Nuri Okutan ile Maçka eski kaymakamı, Sayıştay üyesi A. Hikmet Tuncer’e törende özel olarak teşekkür edildi. 1977 yılında Trabzon’da kurulan
Gümrükçüoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, büyük ülkelerin liderlerinin, dünyanın değişik ülkelerine giderek kendi ülkelerindeki şirketlere iş talebinde bulunduğunu hatırlatarak, kendilerinin de KASTAŞ’ın hedefine ulaşabilmesi için yasal şartlar içinde ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti.

Gümrükçüoğlu, “İnşallah KASTAŞ’ın pazara daha fazla girmesi için hep birlikte gayret göstererek, Türkiye’nin önemli bir yatırım ve hamle dönemi geçirdiği, altyapı, üst yapı ve sanayi tesisleri açısından önemli yatırımların yapıldığı bu dönemi, geçmişteki kayıpları da telafi edecek şekilde olumluya dönüştüreceğine güvenimiz ve ümidimiz tamdır” dedi.

BÜYÜK GURUR İÇİNDEYİM
Trabzon eski Valisi Yılmaz Ergun ise, hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirterek, “Trabzon’da görev yapmanın gururu içindeyim. KASTAŞ Yönetim Kurulunun bir vefa örneği olarak bizleri davet ederek bu güzel günü bize yaşattığı için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende konuşan KASTAŞ Genel Müdürü Işık Eyüpoğlu şirketin genel durumu hakkında bilgi verirken, KASTAŞ’ın ortaklarına kar payı dağıtma hedefine yaklaştığını belirtti.

Gecenin sonunda da KASTAŞ’ın kuruluşunda, ayakta kalmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA