Güneşten Gelen Su Projesi

Kırıkkale'de 17 köyün içme su şebekesinin elektrik ihtiyacı güneş enerjisi kullanılarak karşılanacak.

Kırıkkale Valiliği tarafından 17 köyde uygulanan "Güneşten Gelen Su Projesi" kapsamında ilk güneş paneli tesisi, Çelebi ilçesine bağlı Karahacılı Köyü Düzyurt mevkisindeki su biriktirme deposunda hizmete girdi.
Tesisin açılışını yapan Vali Ali Kolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerin bu tesisle 24 saat kesintisiz içme suyuna kavuşacağını ve bu hizmet karşılığında sembolik olarak hane başına 1 lira alınacağını belirtti.

Kırıkkale olarak güneş enerjisinden yararlanarak, elektrik üretimine yöneldiklerini vurgulayan Kolat, şunları kaydetti:
"Güneş enerjisinden üretilen elektriği içme suyunun köye ve depoya verilmesinde kullanıyoruz. Burda daha önce sabit şebekeden elektrik alınıyordu ve bu da vatandaşlarımıza bir külfet getiriyordu. Şimdi ise elektrik enerjisini bedavaya getirmiş olduk. Artık tamamen güneşten yararlanılarak elektrik üretiliyor. 5,5 kilowatt/saat elektrik enerjisi üretilen bu merkez sayesinde suyun köye ve depoya intikali için yeterli enerji elde edilmekle birlikte maddi olarak da büyük tasarruf sağlanmış oldu. Bu çalışmayı 17 köyümüzde başlattık. İnşallah buna devam edeceğiz."
İl Özel İdaresi tarafından 120 metrekarelik alana kurulan ve 27 güneş panelinin kullanıldığı tesis için 116 bin lira harcama yapıldığı belirtildi.
Tesisin hizmete girmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten köy muhtarı Ahmet Hamdi Dölek, Vali Kolat ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Kaynak: AA