En Lezzetli 'Pazar”

Altındağlı kadınların birbirinden lezzetli el yapımı ürünlerinin satıldığı Altındağ Belediyesi Hamamönü Gıda Pazarı yeni sezona heyecan dolu bir açılışla“merhaba” dedi.

En Lezzetli 'Pazar”

Altındağlı kadınlar, Hamamönü’nde bulunan Gıda Pazarı’nda ağızları sulandıran çok sayıda yemeğin yapımını üstleniyor. Pazarda bulunan12 stantta 12 Altındağlı kadın, yemeklerini sergileme fırsatı buluyor. Altındağlı kadınlar, bu pazarda satış yapabilmek için Kadın Eğitim Kültür Merkezlerinde 4 ay süren bir eğitim aldı. Malzemeleri saklama metotları, pişirme teknikleri, artan ürünlerin değerlendirilmesi, hijyen, satış ve pazarlama, sofra tanzimi ve sunumu konularında bilgi sahibi olan Altındağlı kadınlar, öğrendiklerini bu pazara taşıdı.

AİLE EKONOMİSİNE KATKI
Altındağlı kadınlar, bu pazarda hem el becerilerini ortaya koyuyor hem de satış yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Standında tarhana, şehriye, mantı gibi el yapımı lezzetleri sergileyen Fatma Köstelekoğlu, satışını yaptığı tüm yiyeceklerin tamamen doğal olduğunu belirtti.

Köstelekoğlu, bu pazarda sağlık ve hijyen unsurlarının hiçbir şekilde göz ardı edilmediğinin de altını çizdi. Gıda Pazarı sayesinde kendi ayakları üzerinde durabildiklerini kaydeden Köstelekoğlu, yaptıkları yemekleri çok uygun fiyatlara satarak ailesinin geçimine yardım ettiğini söyledi.

Köstelekoğlu, kendilerine bu imkânı sunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür etti

Kaynak: İHA