Sofya Kitap Fuarı’nda Ahmet Ümit Sevgisi

Bulgaristan’ın başkenti Sofya'da, Halk Kültür Sarayı'nda açılan kitap fuarının gözdesi Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit oldu.

Sofya Kitap Fuarı’nda Ahmet Ümit Sevgisi
Açılış töreninde fuara onur konuğu olarak katılan Yazar Ahmet Ümit'e büyük ilgi gösterilirken, kitap imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturularak saatlerce beklendi.

Açılışı Sofya’da gerçekleştirilen kitap fuarında duygularını dile getiren Ahmet Ümit, Sofya'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek okurların ilgisinden memnuniyetini dile getirdi.

Kendini çok mutlu hissettiğini belirten Ahmet Ümit, “Roma ve Osmanlı kültürlerinin yayıldığı bu topraklarda insanların kendilerini birbirine çok yakın hissediyor. Bu topraklar bizlerin ortak kültür paydalarımızdan birisidir. Burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Açılışa katılan Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Ahmet Ümit'in şu anda 24'üncü kitabını yazmakta olduğunu öğrendiğini belirterek ünlü yazarın "İstanbul Hatırası", "Patasana" ve "Bab-ı Esrar" adlı üç romanının Bulgarcaya çevrildiğini ifade etti.

Sofya’da açılan kitap fuarının en gözde yazarı olma onurunu yaşayan Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit, açılış töreninin ardından hayranlarına kitap imzaladı. Ahmet Ümit’e kitap imzalatmak isteyen hayranlar uzun kuyruklarda saatlerce sıranın kendilerine gelmesini beklerken, Ahmet Ümit gibi uluslararası bir üne sahip yazarla tanışmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

SOFYA’DA AHMET ÜMİT’İN BAB-I ESRAR’INA GALA DÜZENLENDİ
Sofya’da açılışı gerçekleştirilen fuar kapsamında ünlü yazar Ahmet Ümit’in Bulgarcaya çevrilen Bab-ı Esrar adlı eseri için gala töreni düzenlendi.

Yüzlerce okurun ve edebiyat eleştirmenleriyle akademisyenlerin katıldığı gala töreninde duygulandığını ifade eden Ünlü Yazar Ahmet Ümit, yazdığı romanlarının ruhunu anlatırken, "Dostoyevski'yi Agatha Christie ile birleştirmeye çalıştığımı söyleyebilirim" dedi.

Törenin ardından bir değerlendirme yapan Ümit, Bulgar okurlarının dikkatinden ve kitaplarıyla ilgili yaptıkları eleştirilerden çok etkilendiğini ifade ederek, “Bulgarlarla aynı coğrafyayı paylaşıyoruz ve aramızda önemli bir tarih birliği ve bu birlikten ortaya çıkan payda bulunuyor. Böyle büyük bir ilgi beklemiyordum. Gerçekten çok etkilendim. İki ülke halkının dostluk içerisinde yürüttükleri bu tür dayanışmanın örnek olmasını diliyorum. 8 Haziran’a kadar sürecek etkinliklerimizde geçtiğimiz günlerde bu bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle mağdur olanlara destek olmak amacıyla okuma seansları düzenleyerek bağış toplayacağız. Bu etkinliğin başarılı geçeceğini ve elde edilecek olan gelirin selden zarar görenlerin acılarına merhem olacağını umuyoruz” diye konuştu.

Fuara katılan yazar ve eleştirmenlerle birçok ünlü ismin Sırbistan, Hırvatistan ve Bosna Hersek'teki sel felaketlerinde zarar görenlere bağışlanmak üzere etkinlik kapsamında okuma seansları düzenleyecekleri de açıklandı.
Kaynak: İHA