Şenay Komutana Fahri Hemşehrilik Beratı Verildi

Mesudiye Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Kadına Şiddete Hayır Projesi"nde görev alan, kadın karakol komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar'a Mesudiye Belediyesi tarafından fahri hemşehrilik beratı verildi.

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, belediye önünde düzenlenen törenle Haydar'a fahri hemşehrilik beratı verdi.
İlçedeki Çavdar Karakolu'nda, karakol komutanı olarak görev yapan evli ve bir çocuk annesi Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar'ın proje kapsamında köy köy, mahalle mahalle gezerek kadınları şiddete maruz kalmaları durumunda neler yapmaları gerektiği ve çocuk istismarı konularında bilinçlendirdiğini belirten Gül, Haydar'ın yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettirdiğini söyledi.

İlçelerinin tanıtımına da önemli katkılar sağladığını belirttiği Haydar'a Belediye Meclisi kararıyla fahri hemşehrilik beratı verilmesini uygun gördüklerini ifade eden Gül, şöyle konuştu:
"Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarcılığına karşı yaptığı başarılı çalışmalar ile ilçemizin adını tüm Türkiye'ye duyuran sayın Şenay Haydar'a ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Belediye Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda kendisine fahri hemşehrilik beratı verilmesini uygun gördük. Şenay hanımın da artık bizim gibi bir Mesudiyeli olması ilçe halkımız adına ayrı bir gurur kaynağıdır. Bu itibarla komutanımız Şenay Haydar'a bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum."
Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar da kendisine bu unvanı layık gören Mesudiyelilere teşekkür etti.
Kaynak: AA