Mezopotamya'dan Türkiye'ye Kadın Hareketi Kampanyası

Mazıdağı ilçsindeki kadınların psiko-sosyal gelişimini ve sosyal-kültürel birikimlerini arttırmak amacıyla "Mezopotamy'dan Türkiye'ye Kadın Hareketi" kampanyası başladı.

Çatom Koordinatörlüğünde Milli Eğitim ve SODES projesi kapsamında Kocakent Mahallesinde başlatılan kampanya ile kadınların, Psiko-sosyal gelişimine katkı sağalama, kadınların sosyo-kültürel birikimlerini arttırma, kadınlar arasındaki dayanışma ve kaynaşmayı sağlama, kadınların üreten, bilen ve uygulayan birer birey olmalarını sağlamanın hedeflendiği belirtildi.
Kampanyaya katılan Mazıdağı Kaymakamı Fırat Çelik, "ilçemizdeki kadınların daha bilinçli ve üreten bireyler olması ve psiko-sosyal gelişimlerinin ve psiko-kültürlerinin artırmanın, kendi aralarında ve aile içinde daha sosyal olmaları açısından bu tür faaliyetler her zaman yararlar sağlıyor. Büyük görevler üstlenilerek gerçekleştirilen bu tür projeler, çok önemlidir" dedi.

Kampanya çerçevesinde yapılan faaliyetlerde, aile içi iletişim, cinsiyet eşitliği, kadın sağlığı, hijyen, sağlıklı beslenme ve kanserin engellenmesi gibi konularda eğitim verildi.

Kampanyada, çocuk gelinlerle ilgili film izletildi ve 100 çocuğa hijyen ve temizlik eğitimi verildi.

Programa katılan bayan kursiyerler, bu tür programların kendileri için çok faydalı olduğunu ve bunun devamını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA