Kadışehri Bilim Fuarı Açıldı

Kadışehri ilçesinde TÜBİTAK’ın desteklediği 7 ortaokul tarafından hazırlanan bilim fuarı açıldı.

Kadışehri Bilim Fuarı Açıldı

Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılışa Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Vali Yardımcıları Kemal Şahin, Yavuz Güner, Adnan Daldal, Kadışehir Kaymakamı Ali Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesimi sonrasında sergiyi gezen ve öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler alan Vali Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan protokol kapsamında ortaokul ve liselerde bilim kültürünün geliştirilmesi, bilim ve teknoloji konularında farkındalık oluşturulması ve bilim kültürünün tabana yayılması amacıyla ülke genelinde belirlenen ortaokul ve liselerde Bilim Fuarları düzenlendiğini söyledi.

Bugün Kadışehri ilçesinde bulunan 7 ortaokul tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK destekli projenin ürünlerini gördüklerini ifade eden Vali Yazıcı, “Eğitim çekirdekten başlar uzun zaman dilimi içerisinde mesafe alınır. Bu çocuklarımızda ortaokul çocuğu olmalarına rağmen çok güzel projeler hazırlamışlar. Birçoğu ilk kez gördüğümüz eserleri düşünmüş. Okullarında ve ilçe merkezinde sergiledikleri bu eserleri bir kez de şehir merkezinde sergilemek istediler. Bizde rekabeti artırma noktasında, iyi uygulamaların burada görülmesi noktasında yardımcı olduk. Burası ilime, bilime, üreticiliğe merak duyan insanların, öğrencilerin de gelip görmesi gereken bir ortam. Son derece hoşumuza gitti. Ufkumuzu açıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Ali Doğan ise fuarın açılışına katılan başta Vali Abdulkadir Yazıcı olmak üzere herkese teşekkür ederek, “Bu çok uzun soluklu bir projenin ürünü. TÜBİTAK desteği ile her okulumuza yaklaşık 5 bin liralık bir destek sunuldu. Bu desteklerle öğrencilerimiz burada görmüş olduğunuz ürünleri oluşturdular. İlçemizde buna benzer yaklaşık 250 eser vardı. İlk olarak okullarımızda bu ürünleri sergiledik. Daha sonra ilçe merkezinde daraltılmış bir sergi yaptık. Son olarak sayıyı 30’a düşürerek en iyi eserlerimizi Yozgat’a getirdik. Bu projenin amacı çocuklarımıza fen bilimlerini sevdirmek, fen bilimlerine olan ilgiyi artırmak ve onların üretken ruhunu harekete geçirmek” şeklinde konuştu.

Bilim Fuarı'nda Şehit Adem Canpolat Ortaokulu, Halıköy Ortaokulu, Ovacık Ortaokulu, Gümüşsu Ortaokulu, Örencik Ortaokulu, Kabalı Ortaokulu ve İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinin eserleri sergilendi.
Kaynak: İHA