Engelliler, Çevre İçin Tüplü Dalış Yaptı

17. Çevre Haftası nedeniyle Bağcılarlı engelli gençler, Uluslararası Engelliler Dalış Birliği ekibiyle çevre için havuza dalış yaptı.

Tüpleriyle birlikte havuza dalan engellilerin heyecanına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ortak oldu.
Bağcılar Belediyesi, 17'inci Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Beykoz Sahili’nde düzenleyeceği ‘Engelsiz Çevre Sualtı Dalışı’ etkinliğini olumsuz hava şartları sebebiyle kapalı yüzme havuzunda gerçekleştirdi. 6’sı Türk, 2’si Alman ve 2’si Hollandalı olmak üzere toplamda 10 engelli, özel kıyafetleri ve tüpleriyle havuza daldı. Engellileri yalnız bırakmayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve İAHD (Uluslararası Engelliler Dalış Birliği) Gerard Oijnhausen da havuza dalarak, gençlerin heyecanına ortak oldu. Engelli gençlerle birlikte yüzen Çağırıcı herhangi bir sorun olmadığını belirtmek için ‘okey’ deyip gençlerle gönüllerince eğlendi.

Uzun zamandır dalış sporu yapan Milli Sporcu Birol Kamer, kendini geliştirmek için birçok kursa gittiğini o kurslardan bir tanesinin de Bağcılar’daki kapalı yüzme salonu olduğunu söyledi.

Kamer, “Bizden sonra gelecek engelli arkadaşlarımıza örnek olmak istiyoruz” dedi.

Uluslararası Engelliler Dalış Birliği Başkanı Gerard Oijnhausen, engelliler için dalışın zor olmadığını dile getirerek, “Engelliler suyun altında çok kolaylıkla hareket edebiliyor, kendilerini çok daha rahat hissediyor. Gördüğüm kadarıyla da burası engelliler için çok güzel bir mekan” ifadelerini kullandı.

18 yıldır dalış sporu yapan İngiliz engelli dalıcı Felix Vos, dalışı engel durumu düşük olan çabuk öğrenebileceği gibi engel durumu yüksek olanlar da çok daha yüksek dalışı öğrenebileceğini söyledi.

Engelli gençlerle yüzmenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, herkesin çevre haftasını kutlayarak, bir kişinin hatasının kendisine bağladığını ama çevreye karşı yapılan hatanın bütün toplumu ilgilendirdiğini söyledi.

Çağırıcı, tekerlikli sandalye takımının da yenilmeden 1. Lige yükseldiğini, atletlerinde yurt dışından madalyalarla döndüğünü belirtti.

Kaynak: İHA