Dp Genel Başkanı Uysal Açıklaması

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak, TBMM'de bulunan başta MHP ve CHP'nin Türkiye'yi dar alanlara sıkıştığı iklimlerden çıkartacak, siyasi önceliklerden ziyade Türkiye'nin öncelikleriyle bir davranış kalıbını milletin önüne koymak zorunda olduğunu söyledi.

Uysal, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada DP, Adalet ve Anavatan partilerinin Isparta'da önemli geçmişinin bulunduğunu, Eğirdir'de halkın doğruyu gördüğünü ifade etti.

Gelecekte çok önemli seçim süreçlerinin yaşanacağını, geçmiş yerel seçimlerinin bunun bir ön ayağı olduğunu dile getiren Uysal, "Farklı farklı değerlendirmeler yapılsa da Türkiye'nin tarihi yürüyüşüne uygun bir şekilde, bu milletin önceliklerini kendi önceliği yapmış, gelecek tasavvurunu bunun üzerine kurmuş bir siyasetin yeniden bir siyasal akılla bulaşacağı dönem olmasını hep beraber umut ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin çözüm yolunun demokrasi olduğunu, bu süreçte katılımcı, müzakereci demokrasi modelleri ve teamüllerin işletilmesini beklediklerini vurgulayan Uysal, aksi taktirde Türkiye'de kronikleşmiş meselelerinin daha da büyüyeceğine dikkati çekti.
Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Uysal, bu sürecin çatışmacı bir siyaset iklimden uzak bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti.

"Toplumun en büyük paydasında buluşacak, millet ve devlet, demokrasi ve cumhuriyet şuuru olan, bu temel değerler etrafında milletimizin sağduyu göstereceği bir seçim olmasını ümit ediyoruz" diyen Uysal, şöyle konuştu:
"Bu anlamda çeşitli teşebbüs ve çabalarımız var. TBMM'de bulunan başta MHP ve CHP'ye açık bir şekilde ifademiz; Türkiye'nin bu anlamda dar alanlara sıkıştığı iklimlerden çıkartacak, siyasi önceliklerden ziyade Türkiye'nin öncelikleriyle bir davranış kalıbını milletin önüne koyulmak zorundadır. Biz de sorumlu bir siyasetin sahibi olarak prensiplerimizi esas alarak bu süreci kolaylaştırmak, suyu doğru mecrada akıtabilmek adına düşüncelerimizi, yaptığımız ziyaretlerle ifade ettik. Türkiye, kıt kanaat imkanlara sahip olduğu dönemlerden büyük yatırım hamleleri yaparak bugünlere geldi, önemli mesafeler aldı. Türkiye'nin bununla yetinebilme imkanı yoktur, daha da alması gereken mesafeler vardır."
Kaynak: AA