Şabanözü Belediye Başkanı Karakaya Mazbatasını Aldı

Şabanözü Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Karakaya, görevi geçici Belediye Başkanı Zeki Göktaş'tan devraldı.

Şabanözü Belediye Başkanı Karakaya Mazbatasını Aldı

Çankırı'ya bağlı Şabanözü ilçesinde 1 Haziran'da yenilenen seçimde MHP'den Belediye Başkanlığına seçilen Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, MHP İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır ve partililerle birlikte Şabanözü Adliyesine giderek mazbatasını aldı. Beraberindekilerle birlikte Şabanözü Belediyesine geçen Karakaya, dualar eşliğinde belediyeye binasına girerek, makama çıktı. Makamda geçici Belediye Başkanı Zeki Göktaş, görevi Karakaya'ya teslim etti.

Göktaş'a plaket veren Karakaya, yaptığı konuşmada, her kesime eşit mesafede duran bir belediye olacaklarını belirtti.

Şabanözü halkının kendisini başkanlığa layık gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Karakaya, kimseyi siyasi görüşü nedeniyle ayırt etmeyeceğini vurguladı. Karakaya, Şabanözü ile ilgili hayata geçirmek istedikleri önemli projelerinin olduğunu belirtti.

Görevi devreden Zeki Göktaş ise, başkanı tebrik ederek, önümüzdeki süreçte önemli işlere imza atacağına inandığını belirtti.

MHP İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır da uzun süren bir çalışmanın ardından Şabanözü'nü kazandıklarını ifade etti.

30 Mart'ta yapılan seçimlerin iptal edildiğini ve 1 Haziran'da yeniden seçime gidildiğini hatırlatan Bayındır, ülkenin bu seçimler üzerinde yoğunlaştığını belirtti.

İktidar partisinin devletin imkanları ile seçim çalışması yürüttüğünü öne süren Bayındır, "Çok yoğun bir propaganda çalışması yaptılar. Çeşitli bakanlar ve büyükşehir belediye başkanları geldiler. Çeşitli sözler verdiler. Şimdi yapılmayan yada yarım bırakılan işler kesinlikle öyle kalmayacak. Asla sahipsiz değilsiniz. Siz her türlü baskıya ve tehdide rağmen, yapılan çalışmalarda dik durdunuz. MHP'ye destek veren, oy veren, dua eden insanların bu katkısı bizim için en büyük şereftir" dedi.

30 Mart'ta yapılan Belediye Başkanlığı seçimleri, Şabanözü'nde iptal edilince, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Zeki Göktaş, meclis üyelerince geçici belediye başkanı olarak seçilmişti.
Kaynak: İHA