Ordu’da Dereler İslah Ediliyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 75. Şube Müdürlüğü, son yıllarda Ordu il genelindeki derelerin ıslah çalışmalarına ağırlık verdi.

Ordu’da Dereler İslah Ediliyor

Hemen her yağışta taşan ve sel ve taşkınlara sebep olan derelerin eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler döneminde başlatılan ıslah edilmesi çalışmaları son yıllarda hızla sürüyor. Kilometrelerce uzunluktaki ırmak ve derelerin etrafa zarar vermemesi için istinat duvarları inşa edilmesi ve dere içlerinin temizlenmesi çalışmaları için 2013 yılında yoğun bir çalışma sergilendi. Buna göre, geçen yıl 30 dere ıslahı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen ıslah çalışmaları ile birlikte 26 yerleşim merkezi ve Bin 485 dönüm arazi taşkın zararlarından kurtarıldı.

Altınordu ilçesinde Akçaova, Boztepe köyü Yalıköy Mahallesi Hasandere, Eyüplü Mahallesi Melet Çayı, Kayacık Deresi, Uzunisa -Civil Irmağı, Fatsa ilçesinde Bolaman Çalışlar, Yalıköy-Belice, Gölköy ilçesinde Gölköy Deresi ile Değirmendere Deresi, Gülyalı’da Turnasuyu, İkizce’de Akçay Deresi, Kabataş’ta Alankent Keşlek deresi ve Eceli çayı, Korgan’da Tepealan-Güllü Deresi, Kumru’da Elekçi Deresi, Yukarıdamlalı Mahallesi Deresi, Mesudiye’de Yeşilyenice Mahallesi Hamur ve Körük Dereleri, Aybastı’da Sele Mahallesi Tezdere üzerindeki regülatörün korunması inşaatı, Ünye’de Erenyurt Mahallesi Hatap ve Koççukuru, Tabakhane, Yeşilkent-Selviler ve Yeniköy Ceviz Dereleri ile Perşembe’de Düz Mahallesi Topal Deresi, Efirli Deresi, Perşembe Deresi ve Kacalı Derelerinde ıslah çalışmaları yapıldı.

2014 yılı sonuna kadar ise Altınordu’da Akçaova, Akçatepe, Turnasuyu Çırçıp ve Kargın, Civil, Kayacık, Fatsa’da Bolaman-Elekçi, İkizce’de Akçay Deresi, Korgan’da Keş Deresi, Kabataş’ta Eceli Deresi, Mesudiye’de Melet Irmağı, Perşembe’de Aziziye, Çaytepe, Kırlı-Akçaova Dereleri ile Ünye’de Gölevi ve Tabakhane Derelerinde ıslah çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak.
Kaynak: İHA