CHP'li vekil istifa eden TÜSİAD Başkanına ateş püskürdü

CHP’li Milletvekili eski DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, istifa eden TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’a ateş püskürdü.

CHP'li vekil istifa eden TÜSİAD Başkanına ateş püskürdü
CHP’li Milletvekili eski DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs’ta işçinin lehine açıklamalar yapmasına rağmen, işçilerini teker teker işten çıkardığını öne sürdüğü istifa eden TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’a tepki gösterdi.

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz görevinden istifa ederken, CHP’li vekil ve eski sendikacı Çelebi, yaptığı açıklamaların aksine hareket ettiğini iddia ettiği Yılmaz’a sert tepki gösterdi.

Twitter’dan açıklama yapan Çelebi, "Sütaş’ta eylem yapan işçilerin eylemini kırmak için eylem alanına tezek döküldü. Bu açıkça işçiye, emekçiye, insana yapılmış bir suçtur, bir aşağılama yöntemidir.'Emeğe ve çalışan haklarına saygı demokrasi kültürünün vazgeçilmezidir’ diye açıklama yapan TÜSİAD Başkanı, sahibi olduğu şirkette işçi haklarına, sendikal haklara ve örgütlenme hakkına saygı duymadığı gibi işçilerin direnişine ve kişiliğine de büyük bir hakarette bulunmuştur.

Çalışanların e-devlet şifrelerini alıp sendikaya başvuranları belirleyen fabrika yönetimi, işçileri teker teker işten çıkarmaya başladı. TÜSİAD Başkanı bu haksızlığı ve anti-demokratik uygulamayı durdurmalı 56 işçinin işe iadeleri yapılmalıdır" dedi.

Kaynak: İHA