Afyonkarahisar'da Kızılgeyik Yavrusu Yaralı Bulundu

Afyonkarahisar'daki ormanlık alanda yaralı halde bulunan kızılgeyik yavrusu, ekipler tarafından tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.

Hocalar ilçesine bağlı Uluköy köyündeki ormanlık alanda çalışmalarını sürdüren Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, bir kızılgeyik yavrusunu yaralı buldu. Durumu amirlerine bildiren ekipler, hayvanı tedavi edilmek üzere kent merkezindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, AA muhabirine, söz konusu geyiğin, 15 günlük olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Kızılgeyik yavrusunun, kendilerine teslim edilmesinin ardından bakımının yapıldığını anlatan Kuşçu, şöyle konuştu:
"Tedavisi ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinde bulunan hayvan hastanesinde yapılacak. Ayağında ve alnında ufak yaralar var. Onları da tedavi ettireceğiz. Yaralanma da köpeklerin kovalamasıyla ya da bir yerden düşmesiyle meydana gelmiş olabilir. O konuda da çalışmalarımıza başladık. Tedavisinin tamamlanmasının ardından belli bir süre daha bakmayı planladığımız kızılgeyik yavrusunu daha sonra doğal yaşam ortamına bırakacağız."
Kuşçu, kızılgeyiklerin, kentteki doğal yaşamı geliştirme sahalarında bulunduğunu, Dinar, Sinanpaşa, Kızılören, Hocalar, Sandıklı bölgesi ile Denizli'nin Çivril ilçesini sınırları içine alan Akdağ Tabiat Parkı, Sultandağları ve İhsaniye ilçesinin kırsalında sayılarının yaklaşık 600 olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA