Milas'ta Organ Bağışında Büyük Hedef

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Birimi ile Milas İlçe Sağlık Müdürlüğünün koordineli çalışmalarıyla ilçedeki organ bağışıyla ilgili büyük adımlar atılmaya devam ediliyor.

Milas'ta Organ Bağışında Büyük Hedef

Çalışmalar kapsamında, 305 olan bağışçısı sayısının 6 aylık süreçte bin 600’e çıkarılması hedefleniyor. Geçmiş dönemde organ bağışçı sayısı 22 olan Milas’ta, organ bağışı seferberliği meyvelerini vermeye başladı.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Birimi ile Milas İlçe Sağlık Müdürlüğünün uyum içinde sürdürdüğü çalışmalar neticesinde ilçedeki bağışçı sayısı şuan 305’e yükseldi.

Organ bağışı toplama ve bilgilendirme çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Milas İlçe Sağlık Müdürü Doktor Duygu Sarı, ilçedeki STK’ları organ bağışı için harekete geçireceklerini belirterek; “Ülkemizde her geçen gün organ bağışına muhtaç kalan hasta sayısında artış yaşanıyor. Ancak organ bağışı sayıları yetersiz. Bu nedenle yoğun bir çalışma içine girdik. Bilgilendirme broşürleri hazırlayarak, kurumlarla, sivil toplum örgütleriyle bağlantı kurarak oralarda stant açtık, organ bağışı toplamaya çalıştık. Şimdi Ören ve Güllük’te de her gün bağış toplamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımıza bu konunun sosyal bir sorumluluk olduğunu anlattık. Bu süreçte bize yardımcı olan yoğun çaba sarf eden Ebemiz Olcay Aydilek Kır ve diğer personelimize, kurumlara, bağışta bulunan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sonuç olarak organ bağışı bazında Muğla’da birinci olduk, çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“6 AYDA BİN 600 BAĞIŞÇIYA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”
Milas halkının organ bağışında büyük bir özveri gösterdiğini belirten Sarı, bağışçı sayısındaki hızlı yükselişe dikkat çekerek; 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Birimi ile birlikte yeni hedeflerinin önümüzdeki 6 ayda bin 600 bağışçıya ulaşmak olduğunu söyledi.

MUĞLA’DA BİRİNCİ SIRADAYIZ
Milas’ın bağışçı sayısı olarak kan bağışında olduğu gibi organ bağışında da ilçeler arasında birinci olduğunu kaydeden 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Birimi Sorumlusu Dağıstan Daniş; “75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Birimi olarak bağış bekleyen hastalarımız için yoğun bir tempoyla çalışmalarımız sürüyor. Atapark’ta Salı ve Perşembe günlerinde Kızılay ile birlikte bizde organ bağışı kabul ediyoruz. Burada organ bağışının önemi ve toplumsal, dini yönleriyle ilgili bilgi veriyoruz. Türkiye’de faaliyet gösteren 915 birim arasında 42. sıradayız. Umarız çalışmalar ve halkımızın ilgisiyle daha ileriye giderek hastalara şifa olacağız” dedi.

Kaynak: İHA