Bereket Ekspresi Yerköy ve Şefaatli'de İftar Verecek

Bayrampaşa Belediyesi tarafından Ramazan ayında yola çıkarılan "Bereket Ekspresi", Yerköy ve Şefaatli ilçelerinde iftar verecek.

Vali Abdulkadir Yazıcı, yaptığı açıklamada, "Bereket Ekspresi" adlı projeyle ramazanda Anadolu'ya açılacak olan Bayrampaşa Belediyesi'nin, kiralanan trenle 20'den fazla kent merkezinde iftar düzenleyeceğini söyledi.

Onbinlerce insanın tren garlarında kurulacak iftar sofralarında bir araya geleceğini anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:
"1 Temmuz Salı günü İstanbul'dan hareket edecek Bereket Ekspresi, Anadolu'nun farklı yerlerinde iftar sofraları kuracak. Yozgat'taki etkinlikler, Bay Belediyesi ile Yerköy ve Şefaatli belediyelerimizin yaptığı protokolle gerçekleşecek. Biz de Yozgat Valiliği ve belediyemiz tarafından Ramazan ayında yola çıkan Bozok Bereket Kervanı ile Bereket Ekspresi olarak ortak sofra kuracağız. 5 Temmuz'da Yerköy'de, 6 Temmuz'da da Şefaatli'de vatandaşlarımızla birlikte aynı sofrada iftar açacağız."
Bozok Bereket Kervanı ve Bereket Ekspresi'nin Yerköy ve Şefaatli programlarında Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin olacağını belirten Yazıcı, "Etkinliklerde ilahiler söylenecek, çocuk oyunları sahnelenecek ve folklor gösterileri yapılacak. Bu güzel programa bütün hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA