Sp Konya İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresi Yapıldı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle alakalı konuşarak, "Bütün adaylar çıktıktan sonra kendi kriter ve prensiplerimize göre bir değerlendirme yapacağız.

Sp Konya İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresi Yapıldı
Bütün adayları bir kuyumcu titizliği ile ele alacağız. Bu kriterlerimiz çerçevesinde ölçüp, biçip, tartacağız. Geniş istişareler yaptıktan sonra vardığımız sonucu halkımızla paylaşacağız" dedi.


Konya İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresi, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

De Luxe Atiker Toplantı ve Düğün Merkezi’ndeki kongreye SP Genel Başkanı Kamalak'ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Karaman, Lütfi Yalman, Genel İdare Kurulu Üyeleri Mustafa Özkafa, Mehmet Şen, davetliler ve partililer katıldı.

“CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇSİN ÖNERİSİ BİZİM”
Kongrede konuşan Kamalak, genel kurulun hayırlar getirmesini temenni ederek, “45 yıl önce yaptığımız gibi bir kez daha besmeleyi çekip kolları sıvıyor ve işe koyuluyoruz. Nasıl ki Konya'mız 1969 yılında maddi ve manevi kalkınmanın, yerli ve milli duruşun, ağır sanayi hamlelerimizin işaret fişeği olduysa, bugünkü kongremiz de inşallah yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın başlangıcı olacaktır” dedi.

Ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde, cumhurbaşkanını halkın seçeceğini hatırlatan Kamalak, bu öneriyi ilk defa Milli Görüş’ün ortaya koyduğunu belirterek, "Malumunuz önümüzde tarihi bir seçim var. Ağustos ayında yapılacak bu seçimlerde ilk kez cumhurbaşkanını halk seçecek. Bu ülkede 'cumhurbaşkanını halk seçsin önerisini ilk defa gündeme getiren kimdir' sorusunun cevabı Milli Görüş’tür" diye konuştu.

“TÜM ADAYLARIN AÇIKLANMASINI BEKLEYECEĞİZ”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyecekleri yönünde de değerlendirmelerde bulunan Kamalak, “Bize soruyorlar kimi destekleyeceksiniz diye? Biz adayın adına değil, hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakarız. Kurulu düzenden yana olacaksa, sömürgeci ekonomiden yana olacaksa, beylerden, beyzadelerden, küresel baronlardan yana olacaksa, AB’nin, ABD’nin talimatına kesilirse Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark eder” şeklinde konuştu.

Tüm adaylar açıklandıktan sonra kimi destekleyecekleri yönünde karar vereceklerini kaydeden Kamalak, “Bütün adaylar çıktıktan sonra kendi kriter ve prensiplerimize göre bir değerlendirme yapacağız. Bütün adayları bir kuyumcu titizliği ile ele alacağız. Bu kriterlerimiz çerçevesinde ölçüp, biçip, tartacağız. Geniş istişareler yaptıktan sonra vardığımız sonucu halkımızla paylaşacağız” dedi.

İL BAŞKANI HASAN HÜSEYİN UYAR OLDU
SP Konya İl Başkan Vekili Mustafa Özkan ise yaptığı konuşmada, “İl başkanımız bu yerel seçimlerde Karatay Belediye Başkanı adayı oldu ve genel kurulda da GİK üyesi seçildi. Bu vesileyle seçimler sürecinde hizmet eden tüm adaylara teşekkür ediyorum. Bizim davamız İslam’dır. Gayemiz Allah’ın rızasını kazanmaktır. İnşallah yeni süreçte Konya teşkilatımız yine davamız için çalışmaya devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Divan Kurulu’nun belirlenmesinin ardından faaliyet raporu okundu. Tek liste ile gidilen ve 650 delegenin oy kullandığı Genel Kurul’da Hasan Hüseyin Uyar Saadet Partisi’nin yeni il başkanı oldu.

Yeni İl Başkanı Uyar da yaptığı selamlama konuşmasında, herkese teşekkür ederek, “İnşallah Milli Görüş’ün kalesi Konya'mızda davamız için elimizden geleni yapacağız. Tüm dava kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA