Sözlü Açıklaması

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Sözlü Açıklaması

Seçimden önce siyasi rekabet içinde oldukları Başkan Hüseyin Sözlü’yü, seçildikten sonra Adana’nın tamamının belediye başkanı olarak gördüklerini anlatan Ali Küçükaydın, “Belediye başkanları seçilene kadar bir partili oluyorlar ama seçildikten sonra Adana ilimizin Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatını alırlar. Biz öyle bakıyoruz, öyle görüyoruz. Ben daha çok Adana’nın kuzeyindeki ilçelerle ilgili sorumluluk taşıdığım için, Toroslardaki yerleşim birimlerinin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetine muhtaç olduğunu söylemek istiyorum. Yeni sisteme göre bütün hizmet Büyükşehir’den alınacak. Eskisi gibi özel idare, valilik, kaymakamlık hizmetleri devreden çıktığı için, büyükşehir belediye başkanımızla hizmet anlamında irtibatlıyız. Dolayısıyla biz hem kendisini ziyaret etmek, hem de bu konuları görüşmek istedik. Bahsettiğim bölge temel altyapı çalışmalarıyla ilgili hizmet bekleyen yerleşim birimlerini içeriyor” dedi.

"BÜYÜKŞEHİR’İN HİMAYESİNE İHTİYAÇ VAR"
Yeni sistemde özellikle büyükşehir belediye başkanlarının çok geniş yetkilerle donatıldığını dile getiren Ali Küçükaydın, şöyle devam etti:
”Biz de kendisiyle tecrübelerimizi, fikirlerimizi paylaşacağız. Ziyaretimiz bu yönde gerçekleşiyor. Kendisine de başarılar diliyorum. İnşallah Adana’da güzel hizmetler yapar. Adana deyince artık Yumurtalık’tan, Karataş’tan, Tufanbeyli’nin Şarköy’’üne kadar geniş alanda Belediyemiz hizmet verecek. Bizim oralarda hangi partiden olursa olsun belediye başkanlarımız, belediyelerimiz Büyükşehir’in himayesine muhtaç. AK Partili Tufanbeyli Belediye Başkanımız da hizmeti Büyükşehir’den bekliyor. Biz hiç bir zaman şu partili, bu partili diye düşünmedik. İlişkilerimizi medeni bir şekilde sürdüreceğiz. İlçelerimizle ilgili, memleketimizle ilgili bir takım taleplerimiz olacak.”

"HİZMETTEN YOKSUN KALAN YERLERE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Milletvekili Ali Küçükaydın’ın ziyaretleriyle kendisini şereflendirdiğini ve güç verdiğini kaydetti.

Sözlü, “İfade ettiğiniz gibi bir seçim yarışı oldu. Seçimler demokratik kültürde uzlaşma yoludur. Seçilen her belediye başkanı da kendi ilçelerindeki halk tarafından yönetime uygun görüldü.

Bizi nasıl halk seçtiyse onları da halk seçti. Halkın iradesi sonucu seçildiler. Seçilmeleri, halkın teveccühü, iradesinin yansımasıdır. Bu konuda bir tereddüt içinde değiliz. Özellikle kendi yetiştiğimiz toprağımız olan Toroslar’ın eteklerindeki ilçelerin yıllardan bu yana hizmetten yoksunluklarını giderme noktasında manen kendimi çok sorumlu, borçlu hissediyorum. En uç noktada Tufanbeyli Belediye Başkanımız var ve bu bölgenin sakinleri devletine, milletine sadakatiyle rüştünü ispatlamış memleket insanlarıdır. Onların refah toplumuna eklenmesi ve hizmetin en iyisini alması noktasında da bir memleket çocuğu olarak her türlü siyasetin dışında kendimizi borçlu hissediyoruz. İnşallah bu dönemde oraların tarımsal kalkınma ve modern şehirciliğin nimetlerinden istifadesi noktasında bir pozitif ayrımcılıktan yararlanacağını da açıkça ifade etmekten imtina etmiyorum. Nihayetinde oraların buna ihtiyacı var. Belediye Başkanlarımızla da bunu paylaştık. Hangi partiden olursa olsun belediye başkanlarımızla bu dönem, halkımızın teveccüh göstermesini, yetkilendirmesini Cenab-ı Allah’ın bir lütfu sayıyoruz. Bu fırsatı değerlendirmek de hizmetle olur” diye konuştu.

"HALKIN TEVECCÜHÜNE SAYGILIYIZ"
Ali Küçükaydın’ın, daha önce yaptığı kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinden kaynaklı devlet adamlığı titri bulunduğunu hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hükümete mensup bir milletvekili olarak inşallah merkezi hükümetin Adana’da yapacağı yatırımlar noktasında da uyarılarınız ve tavsiyeleriniz olursa dikkate alacağımızdan şüpheniz olmasın. Diğer belediye başkanlarımızla birlikte, Cenab-ı Allah’ın verdiği bu lütfu, halkımızın göstermiş olduğu bu teveccühü, Adana tarihinin kaydettiği başarılı belediye başkanları olmak yolunda iyi kullanmalıyız. Köklü bir demokrasiye, çağdaş bir demokrasiye de milletimizin ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bunu tesis etmek için belediye başkanlarına çok iş düşüyor. Siyasi rekabeti zamanı geldiğinde hızlı koşarak yapacağız, birbirimizi çelmeleyerek değil.”
Adana’da sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, kamu kurumlarıyla birlikte diyalog sürecini bu dönem başlattıklarını açıklayan Sözlü, “Bunu, hangi partiden olursa olsun Adana’dan seçilen milletvekillerimizle birlikte, Adana’ya kanalize etme noktasında bir tereddüt içinde değiliz. Vargücümüzle çalışacağız, bundan hiç şüpheniz olmasın. Ziyaretiniz için de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ali Küçükaydın, konuşmaların ardından Göçyolları isimli şiir kitabını Başkan Hüseyin Sözlü’ye hediye etti.
Kaynak: İHA