Kırklareli'den Kısa Kısa

IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Kavaklı Belediyesi'nce hazırlanan "Okul Yollarımız Güneş Enerjisi ile Aydınlanacak" projesi tanıtıldı.

Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, makamında düzenlediği toplantıda, proje kapsamında Namık Kemal Caddesi ile Kanepe Mahallesi Park sokağı güneş enerjisi ile aydınlatılacağını söyledi.

Bulgaristan'ın Straldzha Belediyesi ortaklığında sürdürülen projenin uygulama aşamasına gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Koşdemir, "Avrupa Birliği IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde "Okul Yollarımız Güneş Enerjisi ile Aydınlanacak" projesini hazırladık. Projeyle hayat kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Beldemizde sokak aydınlatmaları için sarf edilen elektrik enerjisinden tasarruf edeceğiz. Namık Kemal Caddesi ile Kanepe Mahallesi Park sokağı güneş enerjisi ile aydınlatılacak. Aydınlatma direkleri dikilecek ve montajı kısa sürede tamamlanacak" diye konuştu.

Koşdemir, projenin 10 ay süreceğini kaydetti.

- Genç'ten hasta ziyareti

Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ferhan Genç, hasta ziyaretlerini sürdürüyor.
Genç, Pınarhisar ilçesindeki 10 yaşındaki işitme engelli Yağmur Yıldırım'ı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgiler aldı.
Genç, ziyarette yaptığı konuşmasında, kısa süre önce ameliyat olan Yıldırım'ın tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Yıldırım'ın sağlığına kavuşması için bütün imkanları değerlendirdiklerini ifade eden Genç, vatandaşlara hak ettikleri kaliteli hizmeti sunmak için çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA