Dikili Ramazana Hazır

Dikili Belediyesi, Ramazan Ayı öncesi ilçedeki ibadethanelere yönelik temizlik seferberliği başlattı.

Dikili Ramazana Hazır
Dikili Belediyesi ekipleri vatandaşların Ramazan ayında huzur içinde ibadet etmelerini sağlamak adına ilçede bulunan tüm ibadethanelere periyodik olarak bakım, onarım ve temizlik çalışmaları başlattı.
Ramazana özel gerçekleştirilen temizlik çalışması kapsamında ekipler tarafından Camilerin içindeki avizeler ve mermerler özenle temizlendi. Halıların steril temizliğinin ardından cami avlusu, gül suyu ve deterjanla yıkandı. Cami bahçelerinde gerçekleştirilen temizlikle birlikte, kırık oturma bankları, musluk ve lavabolar onarıldı. Belediye ekipleri son olarak camilerin bahçelerini diktikleri çiçeklerle süslendi.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, vatandaşların temiz bir ortamda ve huzur içinde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için böyle bir çalışma yapıldığını vurgu yaparak şunları söyledi:
"Dikilimiz hoşgörünün ve sevginin başkentidir. Ramazan ayı da barış ve huzur ayıdır. Biz sosyal demokratlarda barışı, huzuru ve beraber olmayı ödünsüz savunuyoruz. Bu bağlamda bizim gerek siyaset anlayışımızda gerek yöneticilik anlayışımızda hiç kimseyi asla ötekileştirmeme kararlılığındayız. İnancı ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Bizim asla ve asla ayrımız gayrımız yoktur. Bu nedenle camilerde bizimdir, cem evleri de. Biz ilçemizde bulunan tüm ibadethanelerin temizliğini ve bakımlarını düzenli olarak yapmaya devam edeceğiz. Bugün camilerde yürüttüğümüz bu çalışmalara önümüzdeki günlerde cem evlerinde devam edeceğiz. Tüm yüreğimle belirtmek isterim ki her kesimden insanın buluşma noktası olan ibadethaneleri steril koşullarda tutmak, eksikliklerini gidermek, bakım ve onarımlarını yapmak bizlere büyük onur ve mutluluk veriyor. Bu büyük mutluluğun yanı sıra belediyemizin imkânlarımız ölçüsünde yardıma muhtaç olan vatandaşlarımıza gıda yardımında da bulunacağız. Kuracağız iftar sofralarımızla da ramazan ayının bereketini yardıma muhtaç vatandaşlarımıza eşit yansıtacağız. Ayrıca belediyemizin tüm birimleriyle olarak 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın emrinde olarak onların Ramazanı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri şimdiden almış bulunuyoruz."
Kaynak: İHA