Bez Bebekler Teknolojiye Meydan Okudu

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir çok eski sistem oyuncak unutulmaya yüz tutarken Milas Çomakdağlı kadınlar maharetleri ile adeta teknolojiye kafa tutuyor.

Bez Bebekler Teknolojiye Meydan Okudu
Teknolojiye meydan okuyarak yaptıkları bez bebekleri ilginç bir süsleme yöntemi ile yerli ve yabancı turistlerin beğenisi sunan Çomakdağlı kadınlar, hem unutulmaya yüz tutan bir geleneği yaşatmaktan hem de aile bütçelerine katkı sağlamaktan mutlular.
Milas’ın Çomakdağı Kızılağaç köyünde yaşayan 56 yaşındaki Durdu Ayşe Karabıyık, kursuna giderek öğrendiği bez bebek yapımı sayesinde, ev ekonomisine katkı sağlıyor.

19. Ortaca Tarım Çevre ve Turizm Festivali kapsamında Ortaca'ya gelen ve sergi alanında yerini alan Ayşe Karabıyık, kendisiyle aynı adı taşıyan amca kızı Ayşe Karabıyıkla yaptığı bez bebekleri hem sergileyip hem de satıyor.

Bez bebeklerin yanı sıra geleneksel motiflerle işledikleri, kemer, kolye, alınlık gibi malzemeleri de sergileyen Ayşe Karabıyık "Bunlar kültürümüzün ürünleri, hem yöremizi tanıtıyoruz hem de evimize katkıda bulunuyoruz” diye konuştular.
Kaynak: İHA