Milas'ta Yunuslar Da Kılavuz Yola Park Ederse

Milas’ta görevli motosikletli polis timlerinden bazılarının motosikletlerini, görme engellilerin yön bulmak için kullandığı kaldırımdaki sarı çizgili kılavuz yollara park etmesi, vatandaşlardan tepki topladı.

Milas'ta Yunuslar Da Kılavuz Yola Park Ederse

Milas'ta yaşayan birçok görme engellinin yön bulmak için kullandığı kaldırımlardaki sarı çizgili kılavuz yollara park eden araçlar, engellilerin zaten zor olan gündelik yaşamlarını daha da zorlaştırmaya devam ediyor. İlçede yaşanan bu durum, yön bulmakta oldukça güçlük çeken görme engellilerin ve bu konuda duyarlı olan vatandaşların ‘sessiz’ tepkisine neden oluyor.

Engelli vatandaşların yaşamlarına yapılan bu tür ihlalleri önleme sorumluluğu taşıması gereken yetkili kurum görevlilerinden bazılarının da olumsuz davranışlar sergilemesi eleştiri konusu oldu.

SIK SIK AYNI YERE PARK EDİLİYOR
İlçede görev yapan ve “Yunus” diye tabir edilen motosikletli polis timlerinden bazılarının Cumhuriyet Caddesi’ndeki kaldırımdaki sarı çizgili kılavuz yola sık sık park etmesi, hoş olmayan görüntülerin yaşanmasına neden oluyor. Kötü örnek teşkil eden durumu eleştiren vatandaşlar; “Sarı çizgi ihlaline müdahale etmesini beklediğimiz polisimizin, yakışık olmayan davranışı bizleri ve engelli vatandaşlarımızı üzmüştür. Ayrıca bu fotoğraf kılavuz yol ihlaliyle ilgili hiçbir denetimin yapılmadığını da göstermektedir. Umarız yetkililer başta olmak üzere herkes yakın zamanda engellilerin yaşamına saygı gösterir.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

“PARK İHLALİ DEĞİL, BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI İSTİYORUZ”
Vatandaşların ve sürücülerin sarı çizgilerle ilgili bilinçlendirilmesini isteyen görme engelliler; “Ayak tabanıyla algılanan sarı çizgili kılavuz yolların güvenilirliği ve işlevselliği yeniden gündeme alınsın istiyoruz. Çünkü bu yolların bazıları elektrik trafoları ve telefon santrallerinin hemen yanından geçiyor ya da bu yol bir elektrik trafosu, telefon santraliyle bitiyor” diyerek yerel yöneticilere ve yetkililere seslendi.
Kaynak: İHA