'Madde Bağımlısı Olmasınlar' Diye

Konya Valiliği, Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve Gül Gençlik Derneğince Konya'da madde bağımlığı riskinin önüne geçilmesi programı kapsamında, çocuklara oyuncak dağıtıldı.

Konya'da dezavantajlı grupların yoğun olarak yaşadığı Emirgazi Mahallesi'nde, Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve Gül Gençlik Derneği üyeleri tarafından çocuklara oyuncak dağıtıldı. Oyuncakları alan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.
Gül Gençlik Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Recai Gürbüz, oyuncak dağıtımı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, maddi durumu iyi olmayan ailelerin yanında olmak istediklerini söyledi.

Dernek olarak, maddi durumu iyi olmayan ailelere hep destek verdiklerini belirten Gürbüz, "Çocuklarımıza bugün oyuncak dağıttık. Onları her türlü kötü alışkanlıktan koruma adına buradayız. Çocuklarımız madde bağımlısı olmasınlar. Bu çocuklarımızın da elleri kalem tutsun, kötü alışkanlıkları olmasın. Anne babaları da aynı şeyleri konuşuyoruz. Belirlediğimiz sloganla çocuklarımıza 'bağımlı olma, özgür ol' diyoruz. İnşallah bu tip etkinliklerle başarılı olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından oyuncak alan çocuklarla protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA