Karagöz’den Kültürel Şölen

‘53. Uluslararası Bursa Festivali’nde Türkiye’nin folklor zenginliği sahneye taşındı.

Karagöz’den Kültürel Şölen
Karagöz Halk Dansları Topluluğu, farklı yörelere özgü halk danslarıyla Bursa’da özel bir kültür şölenine adını yazdırdı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en uzun soluklu organizasyonu olan ‘53. Uluslararası Bursa Festivali’nde Türkiye’nin çeşitli yörelerinden halk dansları sahnelendi. ‘Aşkına Derviş’ adlı özel bir gösteriyle başlayan programda, oyuncular Sercan Çelik ve Gülçin Canet Bakal, Cihan Yurtçu’nun müziği ve Hakkıcan Bakal’ın imzasını attığı video eşliğinde anlamlı bir gösteri sahneledi. Açılışın ardından sahneye çıkan Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Bursa, Fethiye, Artvin, Tekirdağ, Bodrum, Tokat, Mardin, Trabzon, Ağrı ve Silifke yörelerinden halk danslarını sergiledi.

Potpori, Kızlar Zeybeği-Türkü ve Roman gösterilerinin de sahnelendiği programda, Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun minik ve yıldız grupları ile üst grup ve master grubu da sahneye çıktı. 300 dansçının sahneye çıktığı programda, Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü sanatçıları da sanatseverlerden tam not aldı. Emel Örgün ve Bahtiyar Özdemir’in solist olarak sahneye çıktığı geceye, Anıl Saper bağlama, Nida Okşaşa bas bağlama, Kenan Şimşek kaval ve mey ve Kemal Beygirci de bendiriyle renk kattı.

Coşkulu gecenin sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, programa emeği geçenlere teşekkür ederek, Kemal Kamalı ve Kenan Çelik ile eğitmenler Selin Kılıç ve Gökhan Kılıç’a çini tablo hediye etti. Gecenin mimarlarından Kenan Çelik, kendilerine her konuda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Gece, Bursalı sanatseverlerin alkışlarıyla sona erdi.
Kaynak: İHA