Forum Kayseri'de Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

Forum Kayseri Ramazan geleneğini yaşatan müzik ve eğlence dolu etkinlikler sunuyor.

Forum Kayseri'de Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

Kayseri ve çevre illerde yaşayanların buluşma noktası olan Forum Kayseri, Ramazan ayı boyunca birbirinden keyifli etkinliklere sahne olacak. Forum Kayseri, Ramazan etkinlikleri kapsamında mini konserler, şöyleşiler, Karagöz-Hacivat oyunları, fasıl dinletileri, canlı heykel performansları ve Ramazan temalı çocuk ve yetişkin atölyeleri ile ziyaretçilerine farklı ve eğlenceli bir Ramazan yaşatacak.

Şair, yazar ve gazeteci Sunay Akın, 2 Temmuz Çarşamba günü Forum Kayseri ziyaretçileriyle buluşarak, ‘Mahya Işıkları’ adlı tek kişilik gösterisini sergileyecek. Ramazan öyküleri ve tarihten bilinmeyen anekdotlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirecek olan Sunay Akın, Forum Kayseri ziyaretçilerini eski Ramazanlara doğru yolculuğa çıkaracak.

Balkan ve Rumeli türkülerinin sevilen sesi Suzan Kardeş, Ramazan ayında Forum Kayseri’de sevenleriyle bir araya gelecek. Farklı dillerde söylediği şarkılarla izleyenleri coşturan Suzan Kardeş, en keyifli ve eğlenceli türkülerini, 5 Temmuz Cumartesi akşamı bu kez Forum Kayseri ziyaretçileri için seslendirecek.

Yaptığı taklitlerle geniş bir hayran kitlesine sahip olan komedyen İsmail Baki de 12 Temmuz Cumartesi günü yapacağı şovla Forum Kayseri sahnesinde olacak.

Forum Kayseri, Sultan Kızlar Grubu’nun 6 Temmuz Pazar günü ve Alaturka Grubu’nun 19 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştireceği konserler ile ziyaretçilerine müzik ziyafeti sunmaya devam edecek. 26 Temmuz Cumartesi günü ise Canlı Osmanlı Heykel sergisi ve Orta Oyunu gösterisi gerçekleşecek.

Forum Kayseri’de Ramazan boyunca her akşam 19.00-21.30 saatleri arasında Fasıl ekibi sahne alırken; ziyaretçilerin damakları, her akşam iftardan sonra ikram edilecek geleneksel Ramazan lezzetleri ile daha da tatlanacak.

Forum Kayseri ziyaretçileri ayrıca, her Perşembe ve Cuma akşamı düzenlenecek canlı Karagöz-Hacivat oyunuyla bir Ramazan geleneğini paylaşacaklar.

Ramazan boyunca, her Cumartesi-Pazar gerçekleşecek Atölyeler’de çocuklar için ''Ebru, Ramazan Davulu Süsleme, Hacivat-Karagöz Yapımı, Fes Süsleme, Topaç Boyama ve Parmak Kukla Yapımı'' çalışmaları olacak. Yetişkinler ise "Ahşap ve Cam Boyama,Takı ve Mum Yapımı Atölyesi'' gibi farklı etkinliklere katılabilecekler.

Forum Kayseri, küçük büyük herkesi geleneksel Ramazan keyfini birlikte yaşamaya davet ediyor.

Forum Kayseri’de Ramazan ayı etkinlikleri
Ramazan Temalı Çocuk Atölyeleri: Ramazan süresince her hafta Cumartesi, Pazar ve Arife haftasında (28-29 Haziran, 5-6-12-13-19 -20-25 -26-27 Temmuz) 13.00-19.00 saatleri arasında.

Yetişkin Atölyeleri: Ahşap Boyama, Cam Boyama, Takı Atölyesi, Mum yapımı Atölyesi çalışmaları yapılacak. (28-29 Haziran, 5-6-12-13-19 -20-25 -26-27 Temmuz) 13.00-19.00 saatleri arasında.

Canlı Hacivat-Karagöz Oyunu: Ramazan süresince her hafta Perşembeve Cuma günü (3-4-10-11-17-18-24-25 Temmuz) 45 dakikalık iki bölüm olarak sergilenecek.

Sunay Akın’la Mahya Işıkları: 2 Temmuz Çarşamba
Suzan Kardeş Konseri: 5 Temmuz Cumartesi
Sultan Kızlar Konseri: 6 Temmuz Pazar
İsmail Baki Şov: 12 Temmuz Cumartesi
Alaturka Konser: 19 Temmuz Cumartesi
Canlı Osmanlı Heykel Sergisi ve Orta Oyunu: 26 Temmuz Cumartesi
Kaynak: İHA