Çocuklar İçin En Renkli Yaz

TED Rönesans Koleji Yaz Sanat Kampı renkli görüntülerle sona erdi.

Kampın üçüncü gününde müzik, dans, sanat, yemekle dopdolu bir gün geçiren çocuklar, ünlü yemek yazarı Refika Birgül ile birlikte yemek pişirmenin zevkine vardı. TED Rönesans Koleji Kurucu Müdürü İpek Ak, “Çocukların kendilerini keşfetmelerine imkan sağladığımız için çok mutluyuz” dedi.


TED Rönesans Koleji Yaz Sanat Kampı üçüncü gün yapılan etkinliklerle sona erdi. Üçüncü günde de ilk iki günde olduğu gibi; Tan Sağtürk Akademi ile Street Jazz, İFSAK ile Fotoğrafçılık Yaratıcı Oyun, Çocuk Yogası atölyelerine katılan 7-12 yaş arasındaki minikler, Ritim Atölyesi’nde ise ünlü usta Okay Temiz’le buluştu. Vurmalı çalgılarda yeteneklerini deneyen miniklerin ilgi gösterdiği bir başka atölye ise Refike Birgül ile Tatlı Köpüklü Atölye idi. Minikler burada, yemek kitabı ve TV programlarıyla tanınan Refika Birgül ile mutfağa girdi ve eğlenceli, kolay ve lezzetli tariflerle ‘minik şefler’ olarak yemek pişirmenin zevkine vardı.

TAŞLAR BİLE ÇİÇEK AÇTI
Üçüncü günün diğer önemli etkinlikleri de yine sanat ve eğlenceyle doluydu. Taşlar bile Çiçek Açar Atölyesi’nde renkli killerle taşları kaplayarak, özgün eserler yapan çocuklar, Kalıbımı Basarım Atölyesi’nde alçılardan ellerinin kalıplarını çıkardı. Minikler Yaratıcı Drama Atölyesi’nde ise teatral yeteneklerini konuşturdu.

VELİLER VE ÇOCUKLARI
Kampın ikinci günü yapılan ve aileler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Sanat Yönetmeni Barış Karayazgan ile ‘Sanat, Yaratıcılık, Yetenek ve Çocuklar’ konulu söyleşi üçüncü günde de yüksek katılımla yapıldı. Bu söyleşi ile aile çocuk iletişimine katkı sağlamayı hedefleyen Kolej yöneticileri, aileleri de kampa dahil ederek bir ilki gerçekleştirdi.

AK: “TEPKİLER ÇOK GÜZELDİ”
TED Rönesans Koleji Kurucu Müdürü İpek Ak, 2014-2015 eğitim yılına hazırlanırken çok heyecanlı olduklarını belirterek, “Bu sanat etkinlikleri ve atölyeleri ile çocuklarımızı buluşturunca heyecanımız bir kat daha arttı. Onların heyecanı bize de geçiyor” diye konuştu.

Çocukların bir keşif sürecinde olduğunu ifade eden Ak, Yaz Sanat Kampı ile ilgili şunları söyledi:
“Bu keşif sürecinde, çocuklarımıza ne kadar çok seçenekli ortamlar sunarsak o kadar çok kendilerini keşfetmelerine olanak sağlamış oluyoruz. TED Rönesans olarak, bu yüzden çok mutluyuz.

Kampa katılan çocuklardan çok güzel tepkiler aldık. Çocuklar, kampın yaz aylarına renk kattığını söylüyorlar. Aslında sonuçtan çok çocuklarımızın yaşadıkları süreç çok kıymetli. Bu süreçte hepsinin yüzü gülüyordu. Belli ki onlarda bir şeylere dokunduk ve değdik. Bu bizim için yeterli. Heyecanlı bir okul olarak uzun süreçli bir yolculuğa başladık. İnşallah onları topluma ve dünyaya yararlı vatandaşlar olarak büyüteceğiz. En büyük arzumuz bu.”

BİRGÜL: “ÇOCUKLARLA ÇALIŞMAK ÇOK KEYİFLİ”
Ünlü yemek yazarı Refika Birgül de, “Hayattaki diğer işleri bırakıp çocuklarla vakit geçirmek insana çok fazla şey katıyor” derken kampla ilgili izlenimlerini şu sözlerle ifade etti:
“İlk defa çocuklarla çalıştım, benim için çok değişik bir tecrübe oldu. Buradaki her çocuk çok zeki. Çok fazla şeyin de farkındalar. Yemeğin aslında zor olmadığını keyifli olduğunu öğreniyorlar. Ki artık genç anne babalar da bunun farkında. Bu da çocuklara yansıyor. Her şeyin zorlukları ve kolaylıkları var ama çocuklarla çalışmak çok keyifli. Zaten çocukları çok seviyorum ve kendimi de hala bir çocuk olarak gördüğüm için gayet güzel vakit geçirdik. Kendimce öğrenmem gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Etkinlik çok güzeldi. Benim için de bir ilk oldu, gerçekten çok güzel bir atölye oldu.”

OKAY TEMİZ: “RİTİM İLE BÜTÜN REFLEKSLER GELİŞİYOR”
34 yıllık caz ve dünya müzikleri kapsamındaki tecrübelerini Türkiye’de hayat geçirdiği ritim atölyeleriyle paylaşan usta sanatçı Okay Temiz, çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ritmin faydalarını anlatan Temiz, "Her ülkede olduğu gibi, Türkiye’de de çok ilgi çekiyor. Çocuklar da çok ilgi gösteriyor. Bizim çok ritmik bir folklorümüz var, dansımız var. O açıdan; çocuklarla çalışmak kolay, zevkli, çok enerjik çok güzel. Ritmin ne olduğunu, bazı aletlerin ne olduğunu, sesleri, beraber çalmayı öğrenmeleri ve ritmi, hayatlarına bu yaşta katmaları çok önemli. Ritim farkında olmadan deri altına işliyor, sonra büyüdüklerinde bile işlerine yarıyor. Beraber çalmayı, takım çalışmasını küçük yaşta öğreniyorlar. Ritim ayrıca refleksleri açıyor, beyin jimnastiği oluyor. Kulak alışıyor; ritim, önce beyine sonra beyinden ellerimize naklediliyor. Bu süreçte bütün refleksler gelişiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA