7 Kişinin Öldüğü İş Kazasının Davası

Samsun'da bir bakır fabrikasında meydana gelen iş kazasında 7 işçinin ölümü, 13 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili 1'i tutuklu 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.


Samsun'un Tekkeköy ilçesinde kurulu Eti Bakır İşletmeleri'nde 22 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen olayda, amonyak tankının kapağının çökmesi sonucu 7 işçi ölmüş, 13 işçi de yaralanmıştı. Olayla ilgili tutuklanan taşeron firma sahibi İlyas A. (39) ile tutuksuz bulunan Eti Bakır Samsun Şube Müdürü Ahmet Ö., Gübre Üretim Müdürü Yahya Kemal B., taşeron firmanın usta başı Hüseyin B., gübre üretim bölümü mühendisi Serdal D., Mali İşler Müdürü Ertuğrul K., ihaleyi alan firma yetkilisi İsmail C. ve denetim firmasının kontrol mühendisi Barış D. (36)'nin 14 yıl ile 105 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, dosyanın bilirkişi incelesi için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği ve dosyanın dönmediği belirtildi. Tutuklu İlyas A.'nın avukatı müvekkilinin 20 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, "Olayda ölen sayısının çok olmasının suçun vasfı ve kusurun ağırlığı ile alakası yoktur. Bağlantısı yoktur. Bu nedenle deliller toplanmıştır. Müvekkilimin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti İlyas A.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, bilirkişi raporu için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosyanın beklenmesi için duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA