Havza'da Turizmcilerin Ramazan Sonu Beklentisi Yüksek

Hanönü ilçesinde ahırın çökmesi nedeniyle 70 küçükbaş hayvandan 30'u telef oldu.

Yılanlı Küme Evleri'nde henüz belirlenemeyen nedenle Himmet Özkan'a ait ahırın çökmesi sonucu 70 küçükbaş hayvan enkazda kaldı. Çevredekilerin müdahalesiyle 40 hayvan göçükten kurtarıldı, 30'u telef oldu.
Özkan, AA muhabirine ahırda 26 koyun ve 44 keçi bulunduğunu belirterek, 20 koyun ve 10 keçisinin telef olduğunu söyledi.

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar da ekiplerin 3 iş makinesiyle olaya müdahale ettiğini anlatarak, telef olan hayvanları uygun yere gömeceklerini dile getirdi.
"Vatandaşımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız" diyen Uçar, şöyle konuştu:
"Vatandaşın barınacak evi var zaten, burası eski evinin altındaki ahır, yaşayan yok. Kaymakamlık gerekeni yapacaktır zaten, bize düşen görev olursa elimizden geleni yaparız. Aslında bu, bir tedbirsizlik. 'Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM)' diye bir şey var. Devlet, zirai ve hayvansal bütün olumsuzluklara yüzde 50 destek veriyor. İnsanlar, rahat uyuyabilmek için mallarını ve canlarını güvence altına almalı, sigorta yapmalı yani. Vatandaşlarımızdan sigorta yapıp kendilerini güvence altına almalarını istiyoruz, temennimiz bu. Vatandaşımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."


Kaynak: AA