'Geleceğin Kartallarından' Soma'ya Yardım Eli

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına geleceğin pilotlarını yetiştiren ilk basamak eğitim kurumu niteliğindeki Işıklar Askeri Hava Lisesi, İzmir'de devam eden eğitim kampı çalışmalarında, Soma'da maden faciasından etkilenen çocuklara yardım eli uzattı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine 170 yıldır subay adayları yetiştiren ve mezunları arasında pek çok genelkurmay başkanı, kuvvet ve ordu komutanları bulunan Işıklar Askeri Hava Lisesinin öğrencileri, 2014 Askeri Eğitim Kampı çalışmalarını yürüttükleri İzmir'de örnek bir dayanışma sergiledi.
Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciasında yaşanan acıya ortak olduklarını göstermek amacıyla aralarında kampanya düzenleyen öğrenciler, "Kardeş Okul Projesi" kapsamında harçlıklarıyla komutanlarının da desteğini alarak, faciada yaşamını yitiren madencilerin çocuklarının eğitim öğrenim gördüğü okulların bazı ihtiyaçlarını giderme kararı aldı. Bu amaçla Soma'daki maden faciasından en fazla kayıp veren yerler arasındaki İzmir'in Kınık ilçesindeki, Köseler ve Kocaömer ilkokullarının ihtiyaçlarını tespit eden öğrenciler, topladıkları paralarla bilgisayar, yazıcı, ses sistemi, projeksiyon cihazı ve ana sınıfı için çeşitli oyuncaklar aldı.
-İlçe milli eğitime teslim ettiler
Üsteğmen Erdoğan Kurt liderliğinde Kınık ilçesini ziyaret eden öğrenciler, temin ettikleri malzemeleri, Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Kaçar'a teslim etti.
Malzemeleri arkadaşları adına Kaçar'a teslim eden Işıklar Askeri Hava Lisesi Öğrencisi Ömer Faruk Kahraman, Işıklar Askeri Hava Lisesi olarak Soma maden faciasıyla yaşanan acıyı paylaşmak amacıyla böylesi bir kampanya düzenlediklerini ifade ederek, "Harçlıklarımızı bir araya getirerek ve komutanlarımızdan da destek alarak kardeşlerimizin ihtiyaçlarını biraz olsun karşılamak istedik. Umarız acılarını biraz olsun hafifletebilmişizdir" dedi.

Kaçar da hava lisesi öğrencilerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek, eğitimlerinde başarılar diledi.
-Madenci ailesini evinde ziyaret ettiler
Öğrenciler, Kınık ziyaretleri kapsamında faciada yaşımını yitiren işçilerden Muhsin Taş'ın ailesini de ziyaret etti.
Muhsin Taş'ın babası Halil İbrahim Taş, eşi Ayşe Taş ve çocukları Nevzat ve Nergül Taş'a taziye ziyaretinde bulunan öğrenci ve komutanları, aileye başsağlığı dileklerini ileterek, sohbet etti.
Kaynak: AA