Denizli'den Kısa Kısa

Acıpayam'da vatandaşların imece usulü yaptırdıkları Kur'an kursu hizmete açıldı.

Kaymakam Uğur Kalkar, açılışta yaptığı konuşmada, birçok güzelliklere imza atan Çakır Mahallesi halkının yine birleşerek güzel bir hizmete katkı koyduklarını belirtti.

Birleşmenin güzel bir örneğini sergileyen vatandaşlara teşekkür eden Kalkar, yaklaşık 100 bin liraya tamamlanan binanın giderlerinin mahalle halkı tarafından karşılandığını ifade etti.

Kalkar'ın konuşmasının ardından binanın açılışını mahallede ikamet eden çocuklar gerçekleştirdi.
Açılışa kamu kurum ve kuruluşların müdürleri bazı siyasi parti ve oda başkanları, mahalle halkı katıldı.

-Personele teknik eğitim verildi
Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı kapsamında "Hayvancılık Projelerinde Fizibilite ve Mimari Proje Hazırlama Eğitimini" tamamlayan personele sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, projeyle Denizli'de uygulanacak hayvancılık projelerinin daha verimli hale gelebilmesi, kaynakların etkin bir şekilde kullanılabilmesi, ekonomik ve iş verimliliği yönünden uygulanabilir hayvancılık tesislerinin kurulabilmesinin ve eğitimli personelin sayısının artırılması amaçlandığını belirtti.

GEKA'nın teknik destek programı kapsamında, teknik personelin mesleki deneyimlerinin artacağını ifade eden Kutlu, projeyle hayvancılık tesisi kurmak isteyen yatırımcılara yararlı ve etkin hizmet verilebilmesi ile ekonomik ve sosyal yönden verimli yönlendirme yapılacağını ifade etti.

-Tıkım, yeni görevine başladı
Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Nurettin Tıkım, yeni görevine başladı.

Tıkım, yaptığı açıklamada, ilçede eğitim seviyesini yükseltmek için çalışacaklarını söyledi.

İlçede eğitimin seviyesini daha yukarılara çıkırmaya çalışacaklarını belirten Tıkım, "Bu tüm öğretmenlerimizin, ildeki bürokratların, hayırseverlerin, desteğiyle olacaktır. Amacımız, ilçemizde eğitimde önemli bir noktaya taşımak olacak. Bu konuda ekibimiz okul müdürleri ve öğretmenlerimiz milli eğitim camiamızdaki, arkadaşlarımıza güveniyoruz. İnşallah müdürümüzün bıraktığı yerden daha ileriye taşıyacağız. Bu nihayetiyle bir bayrak yarışıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA