Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sokak İftarlarını İlçelere Taşıyor

Trabzon’un büyükşehir olması ile birlikte büyükşehir belediyesi geçtiğimiz yıllarda kent merkezinde geleneksel hale gelen sokak iftarlarını 28 Haziran’da başlayacak olan Ramazan ayında tüm ilçelere yayacak.


Her gün bir ilçede yapılacak iftar programı ile yaklaşık bin vatandaşa iftar vermeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi tüm hazırlıkları tamamladı. Trabzon’da bir ilke imza atarak tüm ilçelerde, açık havada sokak iftarı düzenleyecek olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilk iftar sofrasını Ramazan ayının birinci gününde Hayrat’ta kuracak. Büyükşehir Belediyesi’nin tesislerinde hazırlanacak yemekler Ramazan ayı boyunca vatandaşlara ikram edilecek.

Trabzon’un tüm ilçeleri ve merkezdeki birçok mahallede gerçekleştirilecek açık hava iftar programları vatandaşla birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşayacaklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da Ramazan barıştır, kardeşliktir, ekmeğini paylaşmaktır. İnşallah bu mübarek günlerde güzel Trabzon’umuzun her köşesinde vatandaşlarımızla iftar sofralarında bir araya gelerek, Ramazan’ın feyzinden hep birlikte yararlanacağız. Ramazan ayının ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA