Büyükşehir’den 7 Yerde İftar Çadırı ve 25 İlçede İftar Yemeği

Başkentliler, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde 7 farklı noktaya kurulan çadırlarda iftar yapabilecek.

Büyükşehir’den 7 Yerde İftar Çadırı ve 25 İlçede İftar Yemeği

Büyükşehir Belediyesi, 7 ayrı noktada kurulacak iftar çadırlarının yanı sıra her akşam bir ilçede olmak üzere 25 ilçede Başkan Melih Gökçek'in de katılacağı halk iftarları düzenleyecek.

Türkiye’nin mozaiğini yansıtan, dayanışma ve paylaşmanın, birlik ve beraberliğin simgesi iftar çadırları yine binlerce Başkentliyi ağırlayacak, oruçlar hep birlikte açılacak, hep birlikte dualar edilecek.

Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Başkentlileri iftar çadırı sofralarında bir araya getirecek. Yaz sıcakları nedeniyle klimaların, iftar programlarının izlenebilmesi için LCD ekran televizyonların yerleştirileceği çadırlarda vatandaşlara her gün EGO yemekhanesinde hijyenik ortamlarda hazırlanan en az 4 çeşit yemekten oluşan menü ikram edilecek. Hijyenin ön planda tutulduğu iftar çadırlarında yemekler bu yıl da tek kullanımlık tabak ve çatallarla verilecek.

Çadırlar, Ulus’ta Hacı Bayram Camii yanı ve Gençlik Parkı, Sincan’da Lale Meydanı, Yenimahalle’de OSTİM Metro Durağı, Altındağ’da Siteler Girişi Üst Geçit Ayağı, Mamak’ta Abidinpaşa Makro Market yanı, Çankaya’da AŞTİ’de kurulacak. Ramazan ayı boyunca iftar çadırlarında günlük 10 bin konuk ağırlamayı beklediklerini ifade eden Büyükşehir yetkilileri, on bir ayın sultanı bereket ayının huzurlu ve güven içerisinde geçmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını da dile getirdiler.

İLÇELERDE HALK İFTARI
Büyükşehir Belediyesi Başkent'in 7 noktasında kuracağı iftar çadırlarının yanı sıra her akşam bir ilçede olmak üzere Ankara'nın 25 ilçesinde de halka açık iftarlar düzenleyecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katılacağı bu Halk iftarlarında her gün ortalama 5 bin kişiye iftar yemeği sunulacak. İftar yemeklerinde Türk tasavvuf musikisi konserleri de verilecek

Kaynak: İHA