Avrupalı Havacılar İzmir'de

Avrupa'daki havacılık sektörü kuruluşlarının oluşturduğu 16 kümelenmeden temsilciler, ortak toplantı için İzmir'e geldi.

Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (HKUD) tarafından organize edilen toplantı Ege Serbest Bölgesi Teknoloji Merkezi'nde başladı.

Toplantının açılışında konuşan HKUD Başkanı Aziz Meydan, Avrupa havacılık sanayisinin büyük bölümünü temsil eden Avrupa Havacılık Kümeleri Ortaklığı'nın 5'inci yılına girdiğini, 2014 yılı genel toplantısının ise İzmir'de yapılmasının kentteki yatırımlara verilen önemi gösterdiğini ifade etti.

İzmir'de büyük bölümü Ege Serbest Bölgesi içinde faaliyet gösteren dünyanın önde gelen havacılık sanayi şirketlerinin yer aldığını son olarak Kale Grubu ile ABD'li havacılık devi Pratt & Whitney tarafından F 35 uçak motoru parçaları üretecek bir tesisin açılışının yapıldığını hatırlatan Meydan, "Avrupa ağının aktif bir üyesi olan İzmir'deki kümelenme yeni yatırımlarla gelecek dönemde önemini giderek artıracak. Bu toplantı, Avrupa havacılık sektörleriyle ortaklığımızın perçinlenmesi anlamında olumlu neticeler doğuracaktır" dedi.

Toplantının yarın sona ereceği belirtildi.
Kaynak: AA