Vali Büyük Açıklaması

Adana Valisi Mustafa Büyük, Saimbeyli Kalesindeki incelemeleri sırasında “Tarihi ve kültürel zenginliklerimiz, önemli birer gurur kaynağımızdır” dedi.

Vali Büyük Açıklaması

Saimbeyli ilçe ziyareti sırasında beraberinde Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, kamu kuruluşu temsilcileri ile birlikte Saimbeyli Kalesi’nde incelemede bulunan Vali Mustafa Büyük, “Tarihi ve kültürel zenginliklere gereken önemi vermek, geçmişi yaşatmanın yanı sıra geleceğe de sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Kaledeki inceleme gezisi sırasında yetkililerden bilgi alan Vali Mustafa Büyük, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, iklimi, doğası, Seyhan ve Ceyhan nehirleri, bitki örtüsünün zenginliği ve bereketli topraklara sahip olmasının doğal bir sonucu olarak Adana’nın, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına dikkat çekti.
Bu gerçek ışığında Adana’nın; han, hamam, kervansaray, cami, mescit, köprü, ören yerleri ve kaleler açısından çok zengin olduğunu belirten Vali Büyük, “Tarihi İpek Yolu üzerindeki kaleler zincirinin halkaları olarak ilimizde sıralanan Yılankale, Toprakkale, Tumlu Kalesi, Kozan Kalesi, Anavarza Kalesi, Karasis Kalesi, Meydan Kalesi, Feke Kalesi, Saimbeyli Kalesi ve Anahşa Kalesi, günümüzde de yüksek tepelerden Adana ilinin zengin tarihine ışık tutuyor ve tarihin büyüleyici atmosferinden geleceği selamlıyor. Kültürel zenginliklerimiz, aynı zamanda önemli birer gurur kaynaklarımızdır. Tarihi ve kültürel zenginliklere gereken önemi vermek, geçmişi yaşatmanın yanı sıra geleceğe de sahip çıkmaktır. Tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Adana ilimizin sahip olduğu tarihi zenginliklerin korunması, güçlendirilmesi, rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarına destek vererek gelecek nesillere aktarılması konusunda üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye kararlıyız” dedi.

Kaynak: İHA