Pakistan Halk Hareketi Lideri Ülkesine Döndü

Pakistan Halk Hareketi partisi lideri Tahir-ul Kadri'yi taşıyan uçak, başkent İslamabad'a doğru gelirken rotasını değiştirerek Pencap eyaletinin başkenti Lahor'a iniş yaptı.

Kanada'dan ülkesine dönen Kadri'yi, çok sayıda taraftarı ve parti yetkilileri İslamabad'da havalimanında bekliyor. Ancak başkentteki Benazir Butto Uluslararası Havalimanı'na inmesi beklenen Kadri'nin uçağının, rotasını değiştirerek Lahor'daki Allame İkbal Uluslararası Havalimanı'na indiği açıklandı.
Enformasyon Bakanı Pervez Reşid, gazetecilere yaptığı açıklamada, uçağın güvenlik nedenleriyle Lahor kentine yönlendirildiği bildirdi. Reşid, Kadri'nin kanunlara saygı duyması ve havaalanında kendisini bekleyen özel helikopterle evine gitmesi gerektiğin belirtti.


- Başkent İslamabad'a gitmek istiyor

Öte yandan özel bir haber kanalına konuşan Kadri, uçaktan inmek istemediğini belirtti ve uçağın tekrar İslamabad'a gitmek için havalanmasını talep etti.
"Lahor'daki sivil yönetime güvenemeyeceğini" ifade eden Kadri, "sadece ordu yetkilileriyle konuşmaya hazır olduğunu ve sadece orduya güvenebileceğini" söyledi.

Kaynak: AA