Ortaca Festivali Kıraç'la Coştu

Ortaca 19.Tarım, Çevre ve Turizm Festivali başladı.

Ortaca Festivali Kıraç'la Coştu
Festivalin açılışına CHP Muğla Milletvekilleri Prof.Dr.Nurettin Demir ile Ömer Süha Aldan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz ve vatandaşlar katılırken, rahatsızlandığı için hastaneye kaldırılan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik katılamadı.
Atatürk Anıtı önünde başlayan festivalin kortej yürüyüşüne İztuzu Plajının özel bir şirkete verilmesinin protestosu damga vurdu. Korteje katılanlardan pek çoğu, ellerinde dövizlerle Pazaryerinde kurulan festival alanına kadar yürüdü. Bu arada Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün birer konuşma yaptılar. Her iki konuşmacı da Festivalin isminde Çevre kelimesinin geçtiğini dikkat çekerek, İztuzu'nun özel bir şirkete verilmesini eleştirdiler.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri yapıldı ve katılımcılar standları gezdi.

Festivalin ilk gecesinde, Saat Monika Suter Klasik Müzik Piano ve Klarnet Resitali, Seher Karatut ve Ayça Yıldırım Keman Resitali, Pire Orkestrası Blues ve Rock Konseri'nin ardından ünlü sanatçı Kıraç sahne aldı. Meydanı dolduran binlerce kişi ünlü sanatçının şarkılarına eşlik etti

Kaynak: İHA