Milas'ta Yaralı Leylek Tedavi Edildi

Milas’ta bir tarlada bulunan ayağı kırık leylek, Veteriner Hekim Musa Ayvaz tarafından tedavi edildi.

Milas'ta Yaralı Leylek Tedavi Edildi
Klinikte rehabilitasyon altına alınan yaralı leylek, tedavisinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.
Milas’a bağlı Akyol Mahallesi’nde çiftçilikle geçimini sağlayan Mustafa Akyol, tarlasını sürerken ayağı kırık bir leylek buldu. Bacağı kırık leyleğin zor durumda olduğunu gören çiftçi, MİL-VET kliniğinden Veteriner Hekim Musa Ayvaz’dan yardım istedi. Kliniğe getirilen leyleğin kırık bacağı atel alçı ile sarıldı ve enfeksiyon kapan yara temizlendi. Tedavinin ardından klinik yetkilileri korumasında bakıma alınan leylek, daha sonra Manisa’daki Hayvan Hastanesine götürülmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerine verildi.

KIRILAN AYAĞIN RÖNTGENİ ÇEKİLDİ
Yaralı leyleği özveriyle tedavi eden Veteriner Hekim Ayvaz, tarım ürünlerine zarar veren sürüngen ve kemirgenlerle beslenen leyleklerin çiftçiler için hayati önem taşıdığını belirterek; “Kırılan bacak kemiği yerine yerleştirilerek atel alçı yardımı ile sarıldı. Tedavinin daha iyi yapılabilmesi için sardığımız bacağın röntgenini çektirdik ve işlemin gayet başarılı olduğunu gördük. Leyleğimizin durumu tedavinin ardından iyiye gitmeye başladı.

Leyleğimizin beslenmeye başlaması da bizim için sevindirici bir gelişme oldu. Bakıma aldığımız süre içerisinde balık ve tavuk kanadı yedi. Umarız leyleği teslim alan yetkili arkadaşların da yardımı ile bu güzel göçmen kuşu hayata bağlarız.” diye konuştu.

Kaynak: İHA