Dolandırıcıların Oyununu Eşine Telefon Ederek Bozdu

Emet ilçesinde bir besici, sattığı 13 büyükbaş hayvanın parasını ödemeden kaçmaya çalışan 4 şüpheliden 2'sini, telefonla ulaştığı eşinin yardımıyla yakalattı.

Örencik köyünde yaşayan Cahit Yılmaz, 13 büyükbaş hayvanını 65 bin liraya satmak için H.S, D.E. (59), U.Ş. (26) ve A.Y. anlaştı. Hayvanları 43 KD 747 plakalı kamyona yükleyen 4 kişiden 2'si bu araca, diğerleri 45 AD 170 plakalı otomobile, Yılmaz da kendi aracına binerek, hayvanlar için veteriner sağlık raporu almak üzere ilçe merkezine hareket etti.
Şüpheliler, rapor alındıktan sonra Yılmaz'a, ödeme yapabilmek için en yakın şubesi Tavşanlı ilçesinde olan bankadan para çekeceklerini söyledi.

Tavşanlı'ya giderken kamyonun başka yöne saptığını fark eden Yılmaz, telefonla aradığı eşine kamyonun plakasını verip, kendisinin araç kullandığını, jandarmaya ihbarda bulunmasını söyledi.

İhbar doğrultusunda çalışma başlatan jandarma ekipleri, çevre illerin güvenlik güçlerine bilgi verdi. Manisa Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, söz konusu kamyonu il sınırlarında durdurdu. Araçtaki D.E. ve U.Ş'yi gözaltına alan ekipler, hayvanları sahibine teslim etti.
Emet'e getirilen ve jandarmada işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı.
Otomobille kaçan H.S. ve A.Y'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Kaynak: AA