Doğu’nun İlk Atlı Spor ve Binicilik Kulübü Diyarbakır’da Açıldı

Doğu ve Güneydoğu’nun ilk Atlı Spor ve Binicilik Kulübü'nü ziyaret eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır’da son dönemlerde yaşanan değişime dikkat çekerek, “Biz, Diyarbakır’ın böylesi unsurlarla gündeme gelmesini istiyoruz.

Doğu’nun İlk Atlı Spor ve Binicilik Kulübü Diyarbakır’da Açıldı
Diyarbakır’ın çehresi değişiyor, bu değişim sadece yatırımlarla olmayacak” dedi.

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte, Diyarbakır’da sosyal alanda her geçen gün yenilikler yaşanıyor. Yeniliklere bölgede ilk olma özelliğini taşıyan Recai Eğilli Truva Park Atlı Spor ve Binicilik Kulübü de eklendi. Zafer ve Damla Eğilli çiftinin kurduğu tesiste at biniciliği eğitiminin yanı sıra, sosyal alanda bir çok hizmet sunuluyor. Diyarbakır-Elazığ yolunda kurulan tesisi ziyaret eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, kentin çehresinin her geçen gün değiştiğini söyledi.

Diyarbakır’ın artık sokak eylemleriyle değil, böylesi yerlerin açılmasıyla gündeme gelmesi gerektiğini ifade eden İçten, “Diyarbakır’ın değişen yüzüyle yüzleşiyoruz. Zafer bey ve eşi Damla hanımın emeğiyle atlı spor ve binicilik kulübü kuruldu. Bu yeri çok önemsiyoruz. Çünkü Doğu ve Güneydoğu bölgesinde tek olma özelliği taşıyor. Biz, Diyarbakır’ın böylesi unsurlarla gündeme gelmesini istiyoruz. Diyarbakır’ın çehresi değişiyor, bu değişim sadece yatırımlarla olmayacak. Kültürel, sosyal ve bir çok alanda oluşacak devrimlere hep birlikte tanık oluyoruz. Diyarbakır’ın artık molotoflarla, taşlarla, sokak eylemleriyle değil, kültürel ve sosyal yönüyle de gündeme gelmesini istiyoruz. Önceki gün yine Diyarbakır’ın çehresini değiştiren Ceylan Karavil Alışveriş Merkezi açıldı. Yakında buna benzer alışveriş merkezlerimiz açılacak. Bugün de at binicilik kurslarının verildiği yerdeyiz. Buraları ziyaret ederek, Türkiye’ye Diyarbakır’daki yaşanan değişimleri anlatıyoruz” dedi

Recai Eğilli Truva Park Atlı Spor ve Binicilik Kulübü kurucu Zafer Eğilli, AK Parti Milletvekili Cuma İçten’in kendilerini ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Eğilli, "Bu tesisi kurarken, amacımız Diyarbakır’a yeni bir çehre kazandırmaktı. Geçen süre içerisinde bunda ne kadar haklı olduğumuzu anladık. İnsanlarımızın bu tür aktivitelere, sporlara ne kadar ihtiyaç olduğunu gördük. Önümüzdeki dönemlerde kurduğumuz bu tesisi daha da büyüterek, hem bölgemize hem Diyarbakır’a farklı bir imaj kazandırmak istiyoruz” diye konuştu

Damla Eğilli ise Diyarbakır’a atlı spor ve binicilik kursu kazandırdıklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, İçten’in desteklerinden dolayı teşekkürlerini illeti.
Kaynak: İHA