Bursa ve Çanakkale’de Tarihe Yolculuk

Altındağ Belediyesi’nin her yıl Altındağlı gençlere karne hediyesi olarak organize ettiği Bursa ve Çanakkale gezileri devam ediyor.

Bursa ve Çanakkale’de Tarihe Yolculuk

Altındağlı çocuklar 2 gün boyunca tarihi yerleri gezerek hem eğleniyor hem de öğreniyor. Bursa’da Osmanlı Devleti’nin izlerine tanıklık eden Altındağlı çocuklar, Çanakkale’de ise Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının destanına şahit oluyor.
Altındağ Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen geziler için, her gün Altındağ’dan iki otobüs hareket ediyor. Altındağlı çocukların tarihe yolculuğu Osmanlı Devleti’nin başkenti olan Bursa’da başlıyor. Tophane’de Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret eden çocuklar, burada dua ediyor. Altındağlı öğrenciler daha sonra Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan Ulu Camii’yi geziyor. Hacivat ve Karagöz Müzesi’ni de ziyaret eden ve burada keyifli vakit geçiren çocuklar, bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.

ÇANAKKALE’DE DUYGU DOLU ANLAR
Altındağlı Gençlik Merkezi üyeleri daha sonra soluğu Çanakkale’de alıyor. Feribotla Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Eceabat’a ulaşan çocuklar, tarihe yakından tanıklık ediyor. Altındağlı öğrenciler burada, Türk Kurtuluş Savaşı tarihinin izlerini yakından görme, Çanakkale kara ve deniz savaşlarının yapıldığı yerleri gezme fırsatı buluyor.

Önce Kilitbahir köyünü gezen çocuklar daha sonra Türk askerlerinin namaz kıldığı Namazgah Tabyası’na gidiyor. Rumeli ve Hamidiye Mecidiyesi ise gezilen diğer yerler. Altındağlı gençler, Çanakkale Savaşları’nda kaldırdığı 210 kiloluk top mermisiyle tarihe geçen ve Türk askerinin ruhunu yansıtan Seyit Onbaşı Heykeli’ne de büyük ilgi gösteriyor.

ADIM ADIM ÇANAKKALE
Uzman rehberler sayesinde Çanakkale Savaşları hakkında bilgi sahibi olan çocuklar, anlatılanlar karşısında duygu dolu anlar yaşıyor. Altındağlı gençlerin bir sonraki adresi ise Soğanlıdere Sargı Evi Şehitliği oluyor.

Tarih sayfalarında yolculuk eden gençlik merkezi üyeleri, Şehitlik Abidesi’nde Türk askeri için bol bol dua ediyor. Altındağlı gençleri etkileyen bir diğer yer ise 57’nci Piyade Alayı. Çanakkale’de tarihe yolculuk Morto Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği, Ertuğrul Koyu, Helles Anıtı ve Soğanlıdere’de sürüyor. Altındağlı gençler, Çanakkale Savaşları’na ait anekdotları ise Conk Bayırı’nda dinliyor

Kaynak: İHA