Adana Valisi Büyük Açıklaması

Vali Mustafa Büyük, "Tarihi ve kültürel zenginliklere gereken önemi vermek, geçmişi yaşatmanın yanı sıra geleceğe de sahip çıkmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Büyük'ün, Saimbeyli Kalesi'nde AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut ve kamu kuruluşu temsilcileriyle incelemede bulunduğu bildirildi.

Yetkililerden kale hakkında bilgi alan Büyük, iklimi, doğası, Seyhan ve Ceyhan nehirleri, bitki örtüsünün zenginliği ve bereketli topraklara sahip olmasının doğal bir sonucu olarak Adana'nın, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti.

Adana'nın han, hamam, kervansaray, cami, mescit, köprü, ören yerleri ve kaleler açısından çok zengin olduğuna dikkati çeken Büyük, şunları kaydetti:
"Tarihi İpek Yolu üzerindeki kaleler zincirinin halkaları olarak ilimizde sıralanan Yılankale, Toprakkale, Tumlu, Kozan, Anavarza, Karasis, Meydan, Feke, Saimbeyli ve Anahşa Kaleleri, günümüzde de yüksek tepelerden Adana ilinin zengin tarihine ışık tutuyor. Kültürel zenginliklerimiz, aynı zamanda önemli birer gurur kaynaklarımızdır. Tarihi ve kültürel zenginliklere gereken önemi vermek, geçmişi yaşatmanın yanı sıra geleceğe de sahip çıkmaktır. Tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Adana'nın sahip olduğu tarihi zenginliklerin korunması, güçlendirilmesi ve restorasyon çalışmalarına destek vererek gelecek nesillere aktarılması konusunda üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmek için kararlıyız."
Kaynak: AA