Vali Yazıcıoğlu’nun Kızı Babasını Rafting Yaparak Andı

Erzincan’da uzun yıllar görev yapan merhum Vali Recep Yazıcoğlu’nun kızı Necla Yazıcıoğlu, babasının çok sevdiği Kemaliye ilçesindeki doğa sporları festivaline katılarak, Fırat Nehri’nde rafting yaptı.

Vali Yazıcıoğlu’nun Kızı Babasını Rafting Yaparak Andı
Babasının yüzdüğü, rafting yaptığı nehirde rafting yapan Yazıcıoğlu, duygulu anlar yaşadığını söyledi.


Erzincan’da 9 yıl görev yapan ve halkın gönlünde taht kuran merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kızı Necla Yazıcıoğlu, yıllar sonra geldiği Kemaliye ilçesinde doğa sporları festivaline katıldı.

Babasının başlattığı doğa sporları etkinliklerini ve gezdiği yerleri yakından görme fırsatı bulan Necla Yazıcıoğlu, Munzur Fırat Doğa Sporları Derneği üyesi ve Türkiye ikincisi olan bayan rafting takımı ile nehirde rafting yapmanın keyfini yaşadı. Bayan sporcuların yönlendirmesi ile kürek çeken ve nehirde bir süre gezen Yazıcıoğlu, uzun yıllar önce babası ile rafting yaptığını anlatarak, duygulu anlar yaşadığını ve babası için dua ettiğini söyledi.

Babasının rafting yaptığı sularda rafting yapmanın keyfini yaşadığını ifade eden Necla Yazıcıoğlu, “Onun için dualar ettim. Burada hayat buluyordu. Alıp başımı alıp kano ile tek başıma nehri geçip onu anmak isterdim. Harika bir yer burası, cennet. Babamın buraya neden aşık olduğunu çok iyi anlıyorum. Yıllar önce babamla yapmıştım. Şimdi onsuz yapmak hüzünlü oldu. Buralarda dua ederek babamı andım” dedi

Yazıcıoğlu, baraj inşaatları nedeniyle debisi düşen Fırat’ın kolu Karasu Nehri’nin iyi bir görüntü oluşturmadığını söyleyerek, “Babam nehrin bu halini görse çok üzülürdü. İsyan ederdi. Yapılması gereken neyse eski coşkunluğuna kavuşması için elinden geleni yapardı. Rafting sporu Kemaliye için çok önemli. Hele böyle dünyadaki çok özel bir kanyonda rafting yapmak herkese nasip olmaz. Buranın eski coşkusuna kavuşmasını isterim” diye konuştu.

Kaynak: İHA