Vali Büyük Tufanbeyli’de

Adana Valisi Mustafa Büyük, ilk ilçe gezisini yaptığı Tufanbeyli'de eksikliklerin giderilmesi konusunda yoğun çalışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Vali Büyük Tufanbeyli’de

Vali Büyük beraberinde Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ünsal Bulut ve kamu kuruluşu temsilcileri ile birlikte Tufanbeyli ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Tufanbeyli Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Mustafa Büyük, Tufanbeyli Kaymakamı Serdar Demirhan, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ve kaymakamlık personeli tarafından karşılandı.

Tufanbeyli Kaymakamı Serdar Demirhan’ın makamına geçen Vali Büyük, burada ilçenin genel durumu hakkında brifing aldı.

Vali Büyük, yaptığı açıklamada ilçe olarak ilk ziyaretini Tufanbeyli’ye yaptığını belirtip, ilçenin sorunları hakkında bilgi sahibi olduğunu, eğitim, sağlık ve ulaşımın yanında işsizliğin giderilmesi konusunda yeni yatırımların olduğunu söyledi.

Tüm sorunların elbirliği ile çözüleceğini vurgulayan Vali Büyük, eksikliklerin giderilmesi konusunda yoğun çalışma içerisinde olacaklarını ifade etti.

Vali Büyük, kaymakamlık ziyaretinin ardından Tufanbeyli Belediyesi’ne geçti.

Belediye önünde Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ve vatandaşlar tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan Vali Büyük, vatandaşların ilgisine teşekkür edip, onlar ile sohbet etmesinin ardından Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün makamına geçti.

Tufanbeyli Belediye Başkanı Ergü, ilçenin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısı hakkında Vali Büyük’e bilgi verdi.

Vali Büyük ise, Tufanbeyli ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Ergü’ye de iade-i ziyarette bulunduğunu dile getirip, vatandaşa hizmet noktasında belediyeler ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Tufanbeyli Belediyesi’nin ardından Hacı Çağlar Parkı’na geçen Vali Büyük, vatandaşlar ile bir araya geldi. Vali Büyük, parkta vatandaşların sıkıntılarını dinleyip, sorunların çözülmesi konusunda yetkililere talimat vererek, bir süre vatandaşlar ile sohbet etti.

İlçe ziyaretini Tufanbeyli Termik Santrali ile noktalayan Vali Mustafa Büyük, burada yetkililerden bilgi aldı.

Yetkililerce yapılan açıklamada, Tufanbeyli Yamanlı Köyü Kayacık mevkiinde linyit kömür sahasında kurulan yatırımın 1 milyar Euro olduğu, 450 MW kapasiteli Termik Santralin de toplamda 3 bin 300 çalışanın bulunduğu, bu çalışanların 980 kişisinin ise Tufanbeylili olduğu ifade edilip, santralin 2015 sonu itibariyle tam kapasiteyle çalışacağı aktarıldı.

Vali Büyük, Termik Santrali ve yapılan diğer yatırımların istihdama önemli katkılarının olduğunu hatırlatıp, bu konuda tüm yatırımcıların destekleneceğini söyledi.

Kaynak: İHA