Kınık'ta Toplu Sözleşme Heyecanı

İzmir'in Kınık ilçesinde ilk defa toplu sözleşme heyecanı yaşandı.

Kınık'ta Toplu Sözleşme Heyecanı
Törende konuşan Abdurrahim Şenocak, memurlara toplu sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, "Kınık Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi. Umarız bu sözleşme herkese örnek olur" diye konuştu.


4688 sayılı yasa çerçevesinde, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı BEM-BİR-SEN ile Kınık Belediyesi arasında, Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi imzalandı. Kınık Belediye Başkanlığı'nda düzenlenen törene, Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, BEM-BİR-SEN İzmir Şube Başkanı Ali Kalkan, Şube Sekreteri Mustafa Köylü katıldı.

"BU SÖZLEŞME HERKESE ÖRNEK OLSUN"
Törende konuşan Abdürrahim Şenocak, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. Sözleşmenin 4688 sayılı yasa çerçevesinde imzalandığını belirten Şenocak, "Kınık İlçe Belediyesi'nde ilk defa böyle bir sözleşme imzalanıyor. Başkan Sadık Bey ile görüşmelerimiz olumlu geçti ve bunun sonucunda sözleşmeleri imzaladık. Sözleşme de ismi geçen memurlarımızın tamamı BEM-BİR-SEN üyesidir. Bu anlamda, Belediye Başkanımızın göreve geldiğinden iki ay sonra bizimle masaya oturdu. Umarım herkese örnek olur" dedi.

"İLK DEFA İMZALANMASI BİZİM İÇİN ANLAMLI"
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer de, törenden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, imkanlar çerçevesinde çalışanların ekonomik ve özlük haklarını desteleyeceklerini söyledi.

Doğruer, “Kınık ilçesinde ilk defa böyle bir sözleşme imzalanması bizlere nasip oldu. Mutlu olduk" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından taraflar arasında protokol imzalandı. Başkan Doğruer, daha sonra Abdürrahim Şenocak ve beraberindekilere, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin anısına yapılacak 'maden şehitleri meydanı' projesini ve diğer projeleri anlattı.
Kaynak: İHA