Yüzde 50 Hibe İçin 580 Kişi Başvurdu

Havza'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programına 580 çiftçinin başvuru yaptığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, yaptığı açıklamada, 9 Haziran'da sona eren makine ve ekipman destek başvurularının tamamlandığını ve destekleme için 580 çiftçinin müracaatta bulunduğunu aktardı.
İlhan açıklamasında şunlara yer verdi:
"Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacı ile Bakanlığımızca yürütülen yüzde 50 hibeli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı başvuruları tamamlandı. Bu yıl makine ve ekipman desteklemeleri kapsamında 7'si yeni, toplam 41 tarımsal makine ve ekipman destekleme kapsamında ve yüzde 50 hibe desteği verilmekte. Çiftçilerimizin daha modern şartlarda üretim yaparak ürün kalitelerini ve pazar paylarını arttırmak için bu tür desteklemelerden yaralanmalı önemli" dedi.

Kaynak: AA