İmamlar, Hayat Kurtarmak İçin Göreve Hazır

Ordu'da imamlardan Ordu Din Görevlileri Kurtarma Timi (ORKUT) çalışmalarına başladı.

Valilik, müftülük, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ile Ordu Din Görevlileri Derneğinin ortak çalışmasıyla 12 imam, 60 saatlik ilk yardım, arama ve kurtarma eğitiminin ardından sertifikalarını aldı.
İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurdukları, gönüllü din görevlilerinden oluşan arama kurtarma ekibinin AFAD'dan gelecek talepler doğrultusunda görev alabileceğini söyledi.

"Ekibimizin tamamı gönüllü din görevlilerinden oluşuyor" diyen Kolukısaoğlu, "AFAD'ın koordinatörlüğünde görev alıyorlar. Bu, gerçekten zor bir iş. Gerektiğinde tehlikeli yerlerde çalışma yapılıyor. İnanıyorum ki imam arkadaşlarımız hayat kurtardıkça bizler de çok mutlu olacağız. Ben her şeyden önce gönüllü olarak bu işi yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
Bir yıl önce alınan eğitimler sonucunda arama-kurtarma faaliyetlerine katılmak için hazır hale gelen ekibin, 10 gün önce İkizce ilçesinde kaybolan kişiyi arama çalışmasına katıldığını belirten Kolukısaoğlu, "Arkadaşlarımız bu eğitimi alalı bir yıl oldu. AFAD'la tatbikat da yapıyorlar. Biz de bundan sonra bu ekibe destek olmaya devam edeceğiz. AFAD'ın talebi üzerine arkadaşlarımız hem Ordu'da hem de il dışında arama-kurtarma çalışmalarına katılabilecek" diye konuştu.

-"24 saat göreve hazırız"
Ordu Dİn Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Gündoğdu de yaklaşık bir yıl önce kendilerine böyle bir teklif geldiğinde seve seve kabul ettiklerini söyledi.

Gündoğdu, şöyle konuştu:
"Çok zorlu eğitimden geçti arkadaşlarımız. Her zaman işimizi ciddiye almaya çalıştık. Yapacağımız işin farkındayız. Biz imamlar olarak insanlara sadece camide değil, her ortamda yarar sağlayabileceğimizi gösterelim istedik. Şu ana kadar da bu konuda başarılı olduk. Kurtarma ekibinde yer alan din görevlilerinin tamamı bu işe gönülden katılıyor. Bundan sonra her konuda AFAD'ın isteği üzerine bizler de arama ve kurtarma faaliyetlerine katılacağız. 24 saat göreve hazırız."
Her fırsatta AFAD ekipleriyle tatbikatlara katıldıklarını anlatan Gündoğdu, "Eksiklerimizi gidermeye çalışıyor ve pratik kazanıyoruz. Önümüzdeki günlerde tatbikatlarımız sürecek" şeklinde konuştu.

Gündoğdu, ORKUT'un oluşumuna destek verenlere teşekkür etti.
Kaynak: AA