Harikalar Diyarı’nın İhalesi Gerçekleştirildi

Kastamonu Belediyesi’nin yeni uygulama projeleri arasında yer alan Harikalar Diyarı Parkı’nın ihalesi gerçekleştirildi.

Harikalar Diyarı’nın İhalesi Gerçekleştirildi

Belediye Hizmet binasında yapılan ihaleye Belediye Başkanı Tahsin Babaş, başkanlık yaptı. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 766 bin lira olan Harikalar Diyarı Parkı projesinin yapım ihalesine 5 firma teklifte bulundu. En düşük teklifi ise, özel ortaklı 2 milyon 796 bin lira ile ARC Yapı firması verdi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kendilerine sunulan teklifleri inceledikten sonra önümüzdeki günlerde yüklenici firmayı açıklayacaklarını ve yer tesliminin ardından 150 gün içerisinde işin tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Kuzeykent Mahallesi’nde yapılacak Harikalar Diyarı Parkı ile Trafik Çocuk Eğitim Parkı projelerinin hayata geçmesiyle birlikte Kuzeykent Mahallesinin hareketleneceğini belirten Başkan Babaş, ayrıca bu projelerin şehrin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

“SEÇİM DÖNEMİNDEKİ VAATLERİMİZİ TEK TEK YERİNE GETİRİYORUZ”
30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından mazbatasını alarak Belediye Başkanlığı görevini devralan Tahsin Babaş, göreve gelir gelmez hali hazırdaki projeleri tek tek hayata geçirmeye başladı.

Fen İşleri Müdürü iken hazırladığı projelerin yapım ihaleleri için zaman kaybetmeden çalışmalara başlayan Belediye Başkanı Babaş, yapmayı taahhüt ettiği 5 projenin ihale sürecini başlatarak toplam 14 milyon liralık maliyeti bulunan projelerin hayata geçirilmesi için ihale sürecini devam ettiriyor.

Daha önceden uygulamaya hazır hale getirilen projelerin uygulamaya geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bu projelerde ben de zamanında görev almıştım. Şimdi, bu projelerin startını verdim ve kısa sürede yapım ihalesine tek tek çıkıyoruz. Bu projeler arasında Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı, Harikalar Diyarı, Çocuk Trafik Eğitim Parkı ve Kuzeykent Kapalı Pazaryeri’ne ait Giyim Pazarı ile Balık Pazarı yer alıyor. Bu projelerin toplam maliyeti 14 milyon liradır. Bu projelerden Şehir Parkı Projesi hariç diğer projelerin yapım ihalesini yaptık. Önümüzde bir engel kalmadı. Çalışmalar sorunsuz bir şekilde ilerliyor. İnşallah zamanla ne vaat ettiysek hepsini yerine getireceğiz” dedi.

Şehir Parkı projesinde kamulaştırma ile ilgili bazı sorunların olduğunu ve bu sorunların aşılması için mücadele ettiklerini belirten Başkan Babaş, bu sorunların aşılmasıyla birlikte Şehir Parkı projesinin de yapım ihalesine zaman kaybetmeden çıkacaklarını kaydetti.

“HARİKALAR DİYARI PARKI, İLİMİZİN EN KAPSAMLI PARKI OLACAK”
Harikalar Diyarı Parkı’nın Kastamonu’nun en büyük ve en kapsamlı parkı olacağını anlatan Tahsin Babaş, projenin Kuzeykent Mahallesi’nde Fen Lisesi arkasındaki arazide 15 bin metrekare bir alanda yapılmasını öngördüklerini ifade ederek, “Harikalar Diyarı Parkı Projesinin içerisinde yer alan iki adet gezi treni, kaykay ve yürüyüş yolu, oyun kalesi, oyun evi ve oyun şatosu, kayak ve yürüyüş yolu, pedallı su botu ve bunların dışında; Redkit ve atı, Nasrettin hoca ve eşeği, Keloğlan ve annesi, Pamuk prenses ve yedi cüceler, kuzu, tavşan, sincap gibi daha birçok çizgi film ve sevimli hayvan karakterleri figürleri sadece çocukların değil her yaştan insanın gözdesi haline gelecek. Ayrıca ailelerinde dinlenmesi için kafeler olacak. Büyük bir alanda tren yolları olacak. Buralar trenle gezilebilecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA